Tabu
FASHIONSlider

De ce doamnele familiei regale britanice poartă pălării și după ce criterii le aleg

Este o tradiție veche în Casa Regală a Marii Britanii care cere ca toate membrele să poarte pălării. Această tradiție are rădăcini vechi, în trecut considerându-se că femeile trebuie să aibă mereu părul acoperit. „Până în anii ’50, doamnele erau rar văzute fără pălărie, deoarece nu era adecvat pentru femei să își arate podoaba capilară în public. Asta s-a schimbat acum, iar pălăriile sunt rezervat doar pentru ocazii mai formale”, a mărturisit Diana Mather, specialist în etichetă şi bune maniere.

Urmărirea unui eveniment regal, cum ar fi nunta unui prinț sau cursa anuală de cai, Royal Ascot, devine cu atât mai interesantă când avem parte de o paradă de pălării fistichii.Toate doamnele atrag atenția prin eleganță și uneori extravaganță, dar dincolo de toate, ele sunt simple femei.

Deși tradiția ca membrele familiei regale s-a cam pierdut, la un eveniment formal există tendința de a obține o atenție deosebită purtând capul acoperit cu o pălărie sofisticată. De aceea, eticheta regală cere ca membrele familiei regale britanice să își aranjeze părul într-un coc îngrijit, situat la baza gâtului. Tocmai pentru a permite ca plărie să se fixeze frumos pe cap.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a poartă întotdeauna o pălărie care să se asorteze cu restul ținutei ei colorate.

Alegerea pălăriei este destul de dificilă. Expertul în etichetă și protocol Janie Lawson a explicat că se ține cont întotdeauna de tema evenimentului atunci când se aleg dimensiunile și stilul pălăriei. Femeile din familia regală vor purta la o înmormântare o pălărie de dimensiuni mari. De asemenea, acestea trebuie să permită pălăriile să cadă pe o parte, formând un mic unghi, pentru a putea aranja mai bine părul. Lisa Forde, producător de pălării, a spus că pălăriile se așază cam la un centimetru deasupra frunții și urechii.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

De ce secretul unei căsnicii de durată ar putea consta în dormitul separat al soților

realitatea

Inteligența artificială a creat, în premieră, un vaccin împotriva gripei

Andreea Damian

Călin Geambașu, vacanță cu familia reunită după scandalurile celebre

Tabu Tabu

Dinu Maxer, anunţul neaşteptat după 14 ani de căsnicie cu Deea. Ce a dezvăluit artistul

Andreea Damian

8 adevăruri ciudate despre lenjeria intimă

Andreea Damian

Dolce&Gabanna, Zegna si Stella Mccartney, promotorii modei high-tech

1 comentariu

Scrie un comentariu