Tabu
LIFESTYLESlider

De ce milenarii și Generația Z folosesc Instagram ca sursă de știri

Pentru mulți tineri, un simplu click pe Instagram pentru a obține cele mai noi știri este acum o acțiune involuntară, în comparație cu generațiile anterioare pentru care ziarul reprezinta o sursă considerabilă.

Pentru un site care a fost în mod clar o platformă pentru partajarea de conținut a stilului de viață, mai degrabă decât pentru știri, aceasta este o schimbare în generația post-milenială, într-un moment în care actualizările de știri par mai importante ca niciodată.

Date publicate recent, care analizează modul în care oamenii au accesat știri și informații despre pandemia coronavirusului, arată că, în SUA, pentru tinerii între 18 și 24 de ani, peste un sfert dintre aceștia au utilizat, în ultima săptămână, Instagram pentru conținut de știri, în timp ce 19% au folosit Snapchat și 6% au apelat la TikTok. Doar 17% au folosit ziare pentru a accesa informații. La nivel global, cifrele au atins niveli chiar mai ridicat – în Germania, 38% dintre tinerii între 18 și 24 de ani au folosit Instagram pentru a accesa știri, iar în Argentina, acest nivel a ajuns la 49%.

Această tendință nu este neapărat inofensivă. „Provocarea cu Instagram este că este un spațiu extrem de vizual”, îmi spune Jennifer Grygiel, care predă comunicații la Universitatea Syracuse, „astfel încât oamenii împărtășesc memorii care se referă mai mult la influență decât la informare, iar oamenii trebuie să facă prudență și să fie conștienți de cine. se angajează. ”

Utilizarea rețelelor de socializare ca sursă de știri stârnește îngrijorări cu privire la verificarea faptelor și la afirmații aduse, potrivit căreia social media îi influențează pe cei mai mulți dintre urmăritori, indiferent de credințele lor. Există, de asemenea, îngrijorarea că social media duce la polarizarea politică. Un sondaj recent sugerează că doar 41% dintre americani au încredere în mass-media tradițională pentru a raporta știrile „integral, precis și corect”.

Criza de Covid-19, combinată cu interesul reînnoit pentru mișcarea Black Lives Matter, a sporit dorința de informare instantanee, astfel că mulți tineri au apelat la fluxurile de știri din social media pentru informații despre proteste, acțiuni ale poliției și ordine de ședere la domiciliu.

„Oamenii au împărtășit întotdeauna știrile care au contat pentru ei și pentru comunitățile lor” a explicat Amelia Gibson, profesor asistent la Universitatea din Carolina de Nord. „Cred că media socială a făcut multe pentru a impulsiona mișcările de justiție socială în ultimul deceniu, doar că mass-media tradițională are încă multă putere pentru a domina atenția națională și internațională. Este greu să realizăm pe deplin beneficiile social media, deoarece există atât de mult conținut dăunător acolo” a adăugat aceasta.

Deși în prezent, platforme precum Instagram au o influență semnificativă când vine vorba de distribuirea de conținut pe Internet, Gibson speră că acest lucru va împinge publicațiile de știri să construiască site-uri web mai bune, de a atrage agenții de publicitate și de a căuta independență, mai degrabă decât să se bazeze pe acțiunile de social media. Între timp, nevoia de a fi prudent este extrem de importantă.

ARTICOLE SIMILARE

 Cabral se retrage din televiziune. Motivul pentru o decizie de neînțeles

Andreea Damian

Variante de meniuri pentru obezi

Daniel Funeriu: Calomnia este păcatul originar al democraţiei din România!

realitatea

Ce FRUMOASA era jurnalista care s-a sinucis! Galerie 15 FOTO

Se schimbă legea! Anunț important pentru românii care adoptă copii

Andreea Damian

Nicoleta Luciu s-a îngrăşat 12 kilograme. Uite cum arată! “Am niste brate…”

3 comentarii

Scrie un comentariu