Tabu
FASHIONPEOPLESlider

De ce miresele celebre nu mai poartă rochii albe la propria nuntă

Ce au în comun Gwen Stefani, Jessica Biel, Reese Witherspoon, Julianne Moore, Anne Hathaway și Beatrice Borromeo? Toate au îmbrăcat rochii de mireasă roz la propria nuntă. Rochiile în nuanțe de roz sunt potrivite persoanelor mai romantice, rozul fiind considerat culoarea dragostei, în sensul modern.

Dar această tendință nu este nouă. Încă din secolul al XVII-lea se punea accent pe roz și culorile pastelate. Rozul transmite feminitate, emoție, dragoste, entuziasm, blândețe, dar și afecțiune. Albul a fost acceptat ca fiind culoarea tradiţională a miresei, dar rochia de nuntă nu trebuie să fie neapărat albă.

Există chiar şi un vechi poem potrivit căruia alegerea culorii rochiei de nuntă influenţează viitorul. Astfel, „mărită-te în alb şi vei face cele mai bune alegeri, mărită-te în gri şi vei pleca departe, mărită-te în negru şi-ţi vei dori să nu fi făcut acest pas, mărită-te în roşu şi-ţi vei dori să mori, mărită-te în albastru şi vei fi întotdeauna sinceră, mărită-te în haine de nuanţa perlei şi vei trăi furtunos, mărită-te în verde şi-ţi va fi ruşine să fii văzută, mărită-te în galben şi-ţi va fi ruşine de prieteni, mărită-te în maro şi vei fi alungată din oraş, mărită-te în roz, iar spiritul tău se va scufunda în abisuri”.

Trebuie să privim și partea practică a alegerii unei rochii de mireasă în nuanțe de roz. Ținuta poate fi purtată de către mireasă și la diverse evenimente de după nuntă.

Mandy Moore, cunoscută publicului larg datorită filmului „A walk to Remember”, s-a căsătorit zilele trecute cu cântărețul Taylor Goldsmith, în cadrul unei ceremonii restrânsă care a avut loc la Los Angeles. Actrița de 34 de ani a purtat o rochie de mireasă roz, creată de surorile Kate și Laura Mulleavy de la casa de modă Rodarte. Rochia din tulle și împodobită cu flori a urmărit linia corpului, punându-i în evidență silueta impecabilă.

Acest lucru ne-a făcut să ne gândit la alte celebrități care au optat să meargă la altar în altceva decât rochia traditională albă. Desigur, Gwen Stefani a fost memorabilă în rochia roz ombre. John Galliano, pe atunci director de creație al casei de modă Dior, a fost cel care a creat rochia voluminoasă, albă în partea de sus și roz în partea de jos. Rochia a făcut parte ulterior dintr-o expoziție exhibiționistă la Muzeul Victoria și Albert din Londra.

Jessica Biel s-a căsătorit cu Justin Timberlake într-o rochie roz Giambattisa Valli.

Reese Witherspoon a purtat o rochie de mireasă roz, Monique Lhuillier, personalizată pentru nunta cu Jim Toth.

În 2015, Beatrice Borromeo s-a căsătorit cu Pierre Casiraghi într-o rochie diafană, roz pudrat, o creaţie Valentino.

Kaley Cuoco a purtat această rochie roz pentru nunta cu Ryan Sweeting.

Julianne Moore pare venită, mai degrabă, la o petrecere decât la nunta sa care a avut loc în 2003.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să combini hainele și accesoriile pentru a arăta impecabil tot timpul

Andreea Damian

Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale vedetelor

Andreea Damian

Muzeul Țăranului Român | Expoziția gratuită „Interferențe balcanice”

Ciocîrlan

Meghan Markle, acuzată că a copiat rochia de mireasă

Andreea Damian

Accesorii pentru mirese: buchetele anului 2016 la Expomariage

realitatea

Cele 8 lucruri pe care milenarii ar trebui să le facă în 2019

Andreea Damian

Scrie un comentariu