Home > Health > Diete > De ce ne e foame (și ne îngrășăm puțin) în sezonul rece – nu e o legendă!

De ce ne e foame (și ne îngrășăm puțin) în sezonul rece – nu e o legendă!

Nu e un mit, nu e o legendă, pe măsură ce lumina naturală a soarelui e tot mai redusă, corpul tău încearcă să compenseze lipsa acesteia cu mâncare, așa că te transformi în Hulk.

Sunt și oameni care nu-și schimbă obiceiurile de alimentație atunci când se schimbă anotimpurile și sunt convinși că foamea constantă resimțită de alții este o legendă. Sau un obicei preluat de la urși. O scădere a temperaturii de afară sporește însă consumul energetic la ambele sexe (de asemenea, la urși ca să fim corecți). Nu există un model de bază pentru consumul de calorii ideal, deoarece vorbim doar 150 de calorii pe zi. Folosești un plus de energie, mănânci o banană; acesta este cel mai mic inconvenient pe care trebuie să-l accepți odată cu schimbarea anotimpurilor, mai puțin enervant sau solicitant decât să fii nevoit să-ți găsești căciula și fularul potrivite. Cu toate acestea, corpul uman fiind ceva mai complicat decât atât, pofta de mâncare se activează instant și te transformi într-un fel de Hulk. Este ca o forță a naturii pe care, atunci când izbucnește, crapă hainele și ea va continua să crească până când, într-un final, hainele vor crăpa și pe tine.

Există, de asemenea, o problemă deloc de neglijat cu nivelul de serotonină, deoarece lipsind lumina soarelui, hormonii încearcă să producă senzația de fericire prin alte metode – mâncarea, dulciurile. Începi prin a gusta o amandină iar apoi visezi deja la un tort căci pofta crește exponential cu relația corpului tău cu fericirea.

Articole asemanatoare
apetitul
Apetitul tău are 7 „vârste” și oricine dorește să rămână în formă trebuie să le cunoască
mâncare
Omenirea va avea nevoie de 80% mai multă mâncare până la sfârșitul secolului
Cum reduci deșeurile alimentare la domiciliu: sfaturi pentru zero deșeuri
De ce merită să aștepți și să consumi dovleacul de toamnă – iarna

De ce ne e foame (și ne îngrășăm puțin) în sezonul rece – nu e o legendă!

by realitatea   1 min
2