Home > Sex-Relatii > Dragoste > De ce ne indragostim?

Adesea auzim vorbindu-se despre dragoste si de incurcatele ei stari si emotii, insa poate ca foarte putini ne punem intrebarea: de ce ajungem sa ne indragostim?

Daca stam sa analizam raspunsul acestei intrebari din punct de vedere biologic, poate ca am strica tot sensul acestui sentiment ce deosebeste oamenii de alte fiinte ori, de ce nu, de alte aparate, aici vorbind bineinteles de tehnologia tot mai avansata in domeniul robotilor. Fiecare dintre noi ne indragostim la un moment dat, fiecare dintre noi ajungem sa iubim diferit si cu totii ajungem sa punem fata in fata ratiunea si sentimentele, lasandu-ne cel mai adesea controlati de cele din urma. De ce?

de-ce-ne-indragostimPentru ca suntem oameni si avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti!

Profesorul Arthur Aaron de la Universitatea din New York, afirma ca fiecare om este creat sa dezvolte sentimente de afectiune. Aceste sentimente pot fi traite si experimentate doar in relatiile cu ceilalti. Tot acesta sustine ca cel mai adesea ne indragostim de persoanele pe care le cunoastem de ceva vreme, dar recunoaste ca acest lucru poate sa difere de la o cultura la alta. Cele mai importante lucruri in „procesul” de indragostire par a fi conform afirmatiilor profesorului Arthur, inteligenta si bunatatea: inteligenta este importanta in orice aspect al vietii, precum si in dragoste, insa bunatatea este factorul care ofera stabilitate relatiei de cuplu.

Ce ne facem cand ne indragostim de persoana nepotrivita?

Aici intervine acea lupta crancena intre ceea ce numim ratiune si… sentimente. Oricat de mult ar fi incercat specialistii sa indice ca ratiunea este cea care ar trebui sa primeze in astfel de situatii, stim cu totii ca…„inima nu ne lasa”. Aceste sentimente incontrolabile, printre care atractia, iubirea, compasiunea, mila etc,  sunt pe atat de placute pe cat sunt de problematice. Ele pot de multe ori sa ne conduca la decizii gresite, sa ne atraga atentia de la aspectele negative ale unei persoane, ne poate pune un val pe ochi astfel incat doar calitatile sa fie observate.

Lasand la o parte biologia, tehnologia sau factorii psihologici, eu dintotdeauna am crezut in „povestile” de dragoste; punem intre ghilimele pentru ca termenul implica fictiunea, desi astfel de situatii exista. Cred ca ne indragostim nu neaparat pentru ca avem nevoie, pentru ca in astfel de cazuri putem sta alaturi de o persoana de care nu suntem madly in love, ci doar simtim o mica atractie. Ne indragostim involuntar, ne indragostim pentru ca am fost creati astfel incat sa ne gasim acel suflet pereche care sa ne completeze, pentru care sa facem sacrificii, pentru care sa uitam ca existam noi inaintea lor.

Da, ne indragostim subit, irevocabil si de lucruri marunte si poate singulare! Ne indragostim de bunatate, inteligenta, voce, ochi sau orice alte lucruri mici, alaturi de care adaugam si altele si altele… Oricat de imperfect ar fi un om, e de ajuns o singura scanteie pentru a ne indragosti si a-i contrui in ochii nostri piesa cu piesa imaginea perfectului. Restul… e magie!

Vezi: 

https://www.tabu.ro/de-ce-se-indragostesc-unele-femei-de-barbati-insurati/ 

https://www.tabu.ro/dragostea-dureaza-cat-timp-stii-sa-o-intretii/  

https://www.tabu.ro/ce-nu-este-dragostea/


Articole asemanatoare
Gelozia. De la sentiment nevinovat la factor daunator
Afla ce este fericirea in cuplu. Doar dragostea ne apropie?
Cu ce tip de barbat ar trebui sa te intalnesti?
Cupluri celebre ale anului 2017

Loading...

Comenteaza acest articol

De ce ne indragostim?

by Andreea Soare   2 min
0