Home > Lifestyle > De ce ne place sexul?

De ce ne place sexul?

Placerea sexuala este una dintre cele mai apreciate, mai bogate si mai semnificative experiente traite de om. Insa orgasmul in sine ramane o adevarata enigma.

|n cazul barbatilor, orgasmul este simplu de explicat: ii determina pe acestia sa faca sex cat mai des deoarecere contribuie la eliminarea lichidului seminal, cu scopul de a face mostenitori si, prin urmare, de a perpetua linia genetica.

In cazul femeilor, rolul sau este necunoscut. Spre deosebire de orgasmul masculin, care se regaseste la tot spectrul de primate, orgasmul feminin ocoleste unele specii (este cazul femelelor gibon, de pilda). La oameni, barbatii ajung mult mai usor la orgasm, pe cand una din 10 femei nu experimenteaza niciodata climaxul, fapt care contrazice explicatia traditionala pentru orgasmul feminin: ca ar intari legatura dintre parteneri, ori ca abilitatea de a provoca orgasme indica virilitatea barbatului, ori ca procesele fiziologice faciliteaza cumva procesul de reproducere. Daca orgasmul feminin ar fi o conditie importanta a evolutiei, ar trebui sa fie mai usor de obtinut. In plus, daca orgasmul ar incuraja sexul, de ce mult mai multe femei il obtin prin stimulare clitoridiana decat prin penetratie? Conform teoriei lui Elisabeth Lloyd, explicata in cartea “The Case of Female Orgasm”, orgasmul feminin ar putea fi ce sunt mameloanele pentru barbati – un accident.

Pe de alta parte, studii recente arata ca orgasmul feminin este un mecanism extrem de sofisticat, care a evoluat pentru a ghida alegerea partenerului si selectarea ADN-ului, ba chiar si pentru a contribui la fertilizarea celor mai potrivite ovule, in cele mai potrivite momente.

Articole asemanatoare
roboții pentru sex
Roboții pentru sex cu inteligență artificială se vând bine în timpul pandemiei
sex
Tinerii fac tot mai puțin sex! Și nu din cauza pandemiei de coronavirus
sex
Specialiștii recomandă purtarea măștilor în timpul sexului pentru a reduce riscul transmiterii coronavirusului
sexul
Vindecarea sexuală: profită de izolare pentru a reaprinde dorința

Comenteaza acest articol

De ce ne place sexul?

by   1 min
0