Home > Sex-Relatii > De ce nu ar trebui sa incepem o cearta cu partenerul?

De ce nu ar trebui sa incepem o cearta cu partenerul?

Relatiile, mai ales cele care se afla la inceput, pot fi destramate foarte usor prin cearta, daca lasam nervii, ignoranta sau mandria sa ne controleze viata! Este drept ca in orice cuplu exista discutii mai aprinse, ca e normal ca partenerii sa aiba pareri divergente si sa intre in discutii contradictorii, caci, vorba aceea, nimeni si nimic nu e perfect!

Cu toate acestea, nu ar trebui sa ne lasam cuprinsi de furie si sa incepem o cearta cu persoana iubita atunci cand suntem nervosi, din trei motive. Care sunt acelea? Le veti regasi in urmatoarele randuri!

Crezi ca toti sunt impotriva ta

Nu e asa ca atunci cand vii nervos dupa o zi intreaga de munca, chiar si partenerul pare cea mai enervanta si sacaitoare persoana de pe planeta? Bineinteles! Parca nici nu mai clipeste sau respira pe placul tau. Daca a mai si uitat sa spele vasele sau sa duca gunoiul… e clar! O cearta este pe drum!

Acest lucru este explicat de psihologi. Acestia sustin ca atunci cand suntem intr-o stare proasta, ni se schimba si perceptiile asupra lumii, nu doar emotiile. Tocmai de aceea nu e recomandat sa incepem o discutie aprinsa cu cei pe care ii iubim, atunci cand suntem intr-o stare mai putin buna.

Iti faci partenerul sa devina si el nervos

Starile umane sunt extrem de transmisibile. Daca ai un „vibe” neplacut, nu ai chef de nimic si te simti de parca ti-a cazut cerul in cap, ii vei transmite aceasta stare si iubitului tau, chiar daca el nu obisnuieste sa se enerveze prea usor. Ce ar iesi atunci? Evident, o cearta de mari proportii!

Nu esti capabila sa iti asculti „oponentul”

Cand te cuprind nervii, nici ca te mai lasa! Intrand intr-o disputa cu partenerul, gura iti turuie de parca ar avea cel putin 10 baterii in ea! Discursul tau pare ca a fost scris si pregatit dinainte, iar vorbele iti ies fara incetare, fara a te gandi cat de tare iti enervezi sau chiar ranesti persoana iubita. Daca te-ai opri putin din cearta, probabil ti-ai aminti ce calitati are partenerul si ai realiza ca ai pornit o ditamai cearta dintr-un motiv infim.

Asadar, nu este in regula si nici recomandat sa incepem o cearta in cuplu atunci cand suntem nervoase. Daca avem ceva de zis, ceva ce ne macina intr-adevar si peste care nu putem trece, trebuie sa ne alegem un moment potrivit, pentru a fi calme si rationale.

Se stie de cand lumea ca femeile sunt foooarte guralive si cicalitoare, tocmai de aceea trebuie sa incercam sa destramam acest mit!


Articole asemanatoare
Ce NU le place femeilor la primele intalniri
4 moduri prin care cadourile ajuta la dezvoltarea relatiei tale
5 semne care te vor face sa realizezi daca esti intr-o relatie toxica sau nu
Istorii Tabu: Swinging

Comenteaza acest articol

De ce nu ar trebui sa incepem o cearta cu partenerul?

by Bianca Dragan   1 min
0