Tabu
Image default
BEAUTYSlider

De ce nu ar trebui să refolosiți protecția solară de anul trecut

După cum știm, soarele este bun pentru moralul nostru, dar poate fi foarte dăunător pentru piele dacă nu ne protejăm corespunzător de razele sale UV! Este esențial să aplicați protecție solară înainte de expunere și nu orice produs.

Înainte de a aplica protecție solară, verificați întotdeauna data de expirare de pe tub. Potrivit unui nou studiu, publicat în revista americană Chemical Research in Toxicology, aceste protecții solare devin cancerigene după un an.

Pentru a ajunge la astfel de concluzii, cercetătorii de la CNRS și de la Universitatea din Sorbona au cercetat zece creme de zi și de soare utilizate frecvent în Franța, de la cele mai populare mărci. Oamenii de știință au descoperit că după un an, octocrilina, un filtru de protecție solară utilizat în cosmetică, s-a transformat în benzofenonă.

Acest ingredient este clasificat drept cancerigen de Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului din cadrul OMS, fiind un perturbator endocrin absorbit prin piele. „Când este pe piele, benzofenona poate induce dermatită și poate provoca cancer, în special la nivelul ficatului”, explică Didier Stien, unul dintre autorii studiului. Oamenii de știință speră astfel să alerteze producătorii și consumatorii cu privire la prezența acestui perturbator endocrin.

Abia v-ați început protecția solară vara trecută și ați vrut să o terminați anul acesta? Aveți grijă, acest obicei ar putea fi cancerigen. 

ARTICOLE SIMILARE

Netflix – Firefly Lane | Cât durează o prietenie?

Andreea Damian

Dieta „de urgență” a Nicoletei Luciu! Ce trebuie să mănânci ca să slăbești 5 kg într-o săptămână

Andreea Damian

Giulia Anghelescu și Vlad Huidu, imaginile care au scandalizat internetul: „Am crezut că-i Bianca cu Bodi”

Andreea Damian

Influencerele au stârnit furie după ce au transformat măștile medicale într-o tendință inutilă

Andreea Damian

Haine care te vor face să arăți cu 10 ani mai tânără în această vară

Andreea Damian

Cum se pregătește Dana Rogoz de naștere în plină pandemie

Tabu Tabu

Scrie un comentariu