Tabu
BEAUTYSlider

De ce nu ar trebui să refolosiți protecția solară de anul trecut

După cum știm, soarele este bun pentru moralul nostru, dar poate fi foarte dăunător pentru piele dacă nu ne protejăm corespunzător de razele sale UV! Este esențial să aplicați protecție solară înainte de expunere și nu orice produs.

Înainte de a aplica protecție solară, verificați întotdeauna data de expirare de pe tub. Potrivit unui nou studiu, publicat în revista americană Chemical Research in Toxicology, aceste protecții solare devin cancerigene după un an.

Pentru a ajunge la astfel de concluzii, cercetătorii de la CNRS și de la Universitatea din Sorbona au cercetat zece creme de zi și de soare utilizate frecvent în Franța, de la cele mai populare mărci. Oamenii de știință au descoperit că după un an, octocrilina, un filtru de protecție solară utilizat în cosmetică, s-a transformat în benzofenonă.

Acest ingredient este clasificat drept cancerigen de Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului din cadrul OMS, fiind un perturbator endocrin absorbit prin piele. „Când este pe piele, benzofenona poate induce dermatită și poate provoca cancer, în special la nivelul ficatului”, explică Didier Stien, unul dintre autorii studiului. Oamenii de știință speră astfel să alerteze producătorii și consumatorii cu privire la prezența acestui perturbator endocrin.

Abia v-ați început protecția solară vara trecută și ați vrut să o terminați anul acesta? Aveți grijă, acest obicei ar putea fi cancerigen. 

ARTICOLE SIMILARE

Dolly Parton, de 77 de ani, dezvăluie secretele unui ten fără cusur

Andreea Damian

Drama neștiută a lui Giani din Las Fierbinți. Boala secretă de care suferă actorul Constantin Diță

Andreea Damian

Idei de călătorie. Cu trenul prin Europa

Andreea Damian

Optimiștii trăiesc mai mult – studiu

Andreea Damian

Culorile speranței

realitatea

Eminem îi critică pe cei care nu poartă măşti de protecţie printr-o piesă nouă

Andreea Damian

Scrie un comentariu