Home > Health > De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă

De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă

aspirina

Iei zilnic o aspirină pentru a preveni atacurile de cord? Ar trebui să te gândești de două ori înainte, spun noile studii.

Aspirina rămâne unul dintre cele mai utilizate medicamente din lume, deși multe autorități din domeniul sănătății nu îl mai recomandă ca fiind preventiv.

Nu există dovezi că majoritatea adulților sănătoși ar trebui să ia aspirină în doze mici, potrivit unui revizuiri a cercetărilor existente deja. Concentrându-se pe riscurile și beneficiile aspirinei în doze mici zilnice, analiza a constatat că riscul unui afecțiuni medicale ca urmare a efectelor anticoagulante ale medicamentului depășește beneficiul.

Această revizuire, care a implicat 67 de studii, a descoperit că administrarea de aspirină în doze mici la persoanele care nu suferă de boli cardiovasculare a fost asociată cu o incidență mai mică cu 17% a evenimentelor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau atacul cerebral.

Totuși, a fost asociată și cu un risc crescut cu 47% de sângerare gastrointestinală și cu un risc crescut cu 34% de sângerare a craniului.

Articole asemanatoare
somn
Puiul de somn în timpul zilei aduce beneficii uriașe inimii
boli de inimă
Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu
sforăie
Femeile care sforăie au un risc mai mare de boli cardiace decât bărbații
Alăptarea
Alăptarea scade riscul de boli cardiovasculare la mamă

Comenteaza acest articol

De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă

by Andreea Damian   1 min
0