Tabu
Image default
HEALTHSlider

De ce oamenii sănătoși nu ar trebui să ia zilnic aspirină pentru a preveni bolile de inimă

Iei zilnic o aspirină pentru a preveni atacurile de cord? Ar trebui să te gândești de două ori înainte, spun noile studii.

Aspirina rămâne unul dintre cele mai utilizate medicamente din lume, deși multe autorități din domeniul sănătății nu îl mai recomandă ca fiind preventiv.

Nu există dovezi că majoritatea adulților sănătoși ar trebui să ia aspirină în doze mici, potrivit unui revizuiri a cercetărilor existente deja. Concentrându-se pe riscurile și beneficiile aspirinei în doze mici zilnice, analiza a constatat că riscul unui afecțiuni medicale ca urmare a efectelor anticoagulante ale medicamentului depășește beneficiul.

Această revizuire, care a implicat 67 de studii, a descoperit că administrarea de aspirină în doze mici la persoanele care nu suferă de boli cardiovasculare a fost asociată cu o incidență mai mică cu 17% a evenimentelor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau atacul cerebral.

Totuși, a fost asociată și cu un risc crescut cu 47% de sângerare gastrointestinală și cu un risc crescut cu 34% de sângerare a craniului.

ARTICOLE SIMILARE

Cine este noul iubit al lui Phoebe Dynevor, vedeta din „Bridgerton”

Andreea Damian

Cupluri celebre de la Euro 2016

realitatea

A murit actrița din „Two and a Half Man”. Conchata Ferrell avea 77 de ani

Andreea Damian

Prima reacție a presupusei amante a iubitului Rihannei

Andreea Damian

Florin Ristei s-a logodit în mare secret. Când a cerut-o de soție pe Naomi Hedman

Andreea Damian

Verdict în procesul de divorț al Alinei Sorescu. Cu cine vor locui, până la urmă fetițele sale

Andreea Damian

Scrie un comentariu