Tabu
Image default
HEALTH Slider

De ce oamenii simt mai multă durere când vremea este rece și umedă

Persoanele cu probleme de sănătate cronice, cum ar fi artrita, sunt mai predispuși să simtă durerea când vremea este rece și umedă, sugerează un studiu. Se știe că frigul înrăutățește durerea, dar există de fapt puține cercetări asupra efectelor vremii.

Studiul oamenilor de știință de la Universitatea din Manchester arată că simptomele erau de fapt mai pronunțate în zilele călduroase. Sigur ai auzit destul de des pe câte cineva care se plânge că-l dor genunchii pentru că se schimbă vremea. Unii spun că pot chiar prezice vremea în funcție de cum se simt articulațiile lor. Dar nu există nicio dovadă științifică despre modul în care vremea afectează sănătatea.

Cercetarea Cloudy with a Chance of Pain a inclus 2.500 de participanți care sufereau de artrită, fibromialgie, migrenă și dureri neuropatice din toată Marea Britanie. Oamenii de știință au înregistrat simptomele de durere în fiecare zi, timp de o lună până la 15 luni. În zilele umede cu vânt și presiune scăzută au crescut șansele de a simți mai multă durere decât în mod normal cu aproximativ 20%. Deci când vremea este rece și umedă durerea este mai puternică. Dar nu a existat nicio asociere cu temperatura sau cu precipitațiile.

Cum poate presiunea atmosferică să dea dureri articulare?

Dr. Fotios Koumpouras, reumatolog, face referire la un studiu care arată relaţia dintre temperatura, presiunea barometrică şi durerea de încheieturi. Conform teoriei acestuia, pe măsură ce presiunea din barometru scade (aşa cum se întâmplă înaintea unei furtuni), se modifică şi presiunea din interiorul unei articulaţii, ceea ce poate influenţă terminaţiile nervoase din jurul articulaţiilor respective. „Ligamentele conţin aceşti receptori foarte specializaţi, care sunt receptori de întindere. Aceşti receptori de întindere, mai ales cei din articulaţiile afectate de artrită, arputea fi hipersensibili. Astfel că orice modificare de presiune atmosferică pot face că aceşti receptori să reacţioneze puternic.”, spune experta

Chiar şi modificările mici de presiune pot cauza aceşti receptori să reacţioneze, lucru simţit că senzaţie de durere. Dar nu este singură teorie. Dispoziţia şi activitatea zilnică pot, de asemenea, deveni factori de influenţă. Este posibil că pragul de durere să scadă în perioadele mai reci sau pe timpul precipitaţiilor, pentru simplul motiv că starea vremii poate influenţă dispoziţia. Când este frig, oamenii sunt mai puţin dispuşi să iasă afară şi nu beneficiază de mişcarea de care au nevoie pentru a menţine sub control durerile de artrită.

ARTICOLE SIMILARE

Facebook va construi o lume întreagă virtuală care se va numi Orizont (Horizon)

realitatea

Quentin Tarantino a dezvăluit că scrie un roman despre un veteran din Al Doilea Război Mondial

Andreea Damian

Meghan Markle a fost botezată în ritul Bisericii Anglicane, în secret

Andreea Damian

Un nou bebeluș regal! Prințesa Eugenie a născut un băiețel

Andreea Damian

Filmul Last Christmas devine noul clasic de Crăciun

Andreea Damian

Trucuri de la hairstilistul lui Meghan Markle: cum te tunzi în izolare fără să-ți distrugi look-ul

Andreea Damian

Scrie un comentariu