Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

De ce Prințul George poartă întotdeauna pantaloni scurți

Probabil ați observat că Prințul George, care în iulie va împlini 5 anișori, poartă mereu pantaloni scurți, indiferent de vreme. De fapt, cel mai iubit copil din lume respectă un obicei legat strict de apartenența socială.

Explicația acestui lucru ține de o cutumă de secole a Casei Regale Britanice. Mai exact, încă din secolul al XVI-lea, băiețeii din familiile aristocrate sau regale sunt îmbrăcați în pantaloni scurți sau „culottes anglaises” până la împlinirea vârstei de opt ani. William Hanson, expert în etichetă, spune că băieții din familiile de elită, aristocrate și regale, sunt îmbrăcați în pantaloni scurți deoarece acest articol ilustrează foarte bine statutul lor social. Să îți îmbraci copiii în pantaloni lungi este considerat un gest „suburban”, care nu denotă clasa, în timp ce pantalonii scurți denotă „eleganță, stil, statut superior”.

„Este o tradiție englezească să îți îmbraci moștenitorul așa. Pantalonii lungi sunt pentru copii mai mari și bărbați. Când îți îmbraci copilul cum dictează eticheta, faci o declarație subtilă legată de statusul tău, de clasa din care faci parte, transmiți lumii că ești de viță nobilă”, a explicat specialistul. Iarna, Prințul George poartă pantaloni lungi, însă nu va apărea niciodată îmbrăcat astfel în fotografii.

Tradiţia a fost respectată şi în cazul prinţilor William şi Harry, care au purtat pantaloni scurţi până când s-a crezut de cuviinţă că au crescut suficient de mult încât să li se permită să poarte şi pantaloni lungi, ceea ce, de regulă, se întâmplă în jurul vârstei de opt ani.

Prințul George, al treilea pe linia de succesiune la tronul britanic, s-a născut pe 22 iulie 2013 și a cântărit 3,79 kg la naștere. Două zile mai târziu s-a anunțat că micuțul se va numi George Alexander Louis. Prințul a fost botezat cu apă din râul Iordanului de arhiepiscopul de Canterbury la Capela Regală a Palatului St James la 23 octombrie 2013 și a avut șapte nași și nașe: Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Hugh Grosvenor, contele Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem și Zara Tindall.

ARTICOLE SIMILARE

Drama lui Andi Moisescu! Nu stie ce s-a intamplat cu tatal lui, care l-a parasit cand era mic!

Primul bărbat din showbiz care îşi pune silicoane!

Cum să îți păstrezi independența

realitatea

Angajații Google – marș de protest din cauza comportamentului companiei față de femei

realitatea

Schimbările climatice amenință ruinele antice din Grecia, spun cercetătorii

Andreea Damian

Hilaria, soția lui Alec Baldwin, a rupt tăcerea

Andreea Damian

Scrie un comentariu