Home > Lifestyle > De ce Prințul George poartă întotdeauna pantaloni scurți

De ce Prințul George poartă întotdeauna pantaloni scurți

Prințul George

Probabil ați observat că Prințul George, care în iulie va împlini 5 anișori, poartă mereu pantaloni scurți, indiferent de vreme. De fapt, cel mai iubit copil din lume respectă un obicei legat strict de apartenența socială.

Explicația acestui lucru ține de o cutumă de secole a Casei Regale Britanice. Mai exact, încă din secolul al XVI-lea, băiețeii din familiile aristocrate sau regale sunt îmbrăcați în pantaloni scurți sau „culottes anglaises” până la împlinirea vârstei de opt ani. William Hanson, expert în etichetă, spune că băieții din familiile de elită, aristocrate și regale, sunt îmbrăcați în pantaloni scurți deoarece acest articol ilustrează foarte bine statutul lor social. Să îți îmbraci copiii în pantaloni lungi este considerat un gest „suburban”, care nu denotă clasa, în timp ce pantalonii scurți denotă „eleganță, stil, statut superior”.

„Este o tradiție englezească să îți îmbraci moștenitorul așa. Pantalonii lungi sunt pentru copii mai mari și bărbați. Când îți îmbraci copilul cum dictează eticheta, faci o declarație subtilă legată de statusul tău, de clasa din care faci parte, transmiți lumii că ești de viță nobilă”, a explicat specialistul. Iarna, Prințul George poartă pantaloni lungi, însă nu va apărea niciodată îmbrăcat astfel în fotografii.

Tradiţia a fost respectată şi în cazul prinţilor William şi Harry, care au purtat pantaloni scurţi până când s-a crezut de cuviinţă că au crescut suficient de mult încât să li se permită să poarte şi pantaloni lungi, ceea ce, de regulă, se întâmplă în jurul vârstei de opt ani.

Prințul George, al treilea pe linia de succesiune la tronul britanic, s-a născut pe 22 iulie 2013 și a cântărit 3,79 kg la naștere. Două zile mai târziu s-a anunțat că micuțul se va numi George Alexander Louis. Prințul a fost botezat cu apă din râul Iordanului de arhiepiscopul de Canterbury la Capela Regală a Palatului St James la 23 octombrie 2013 și a avut șapte nași și nașe: Oliver Baker, Emilia Jardine-Paterson, Hugh Grosvenor, contele Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem și Zara Tindall.

Articole asemanatoare
Roger Federer
Kate Middleton: prințul George a luat lecții de tenis de la Roger Federer
Trend extrem de vară: blugii 2 în 1 cu spate dublu. Se vând ca pâinea caldă
prințul george
Prințul George împlinește 5 ani. Petrecerea organizată pentru el costă o avere
prințesa charlotte
Câţi bani aduce Prințesa Charlotte economiei britanice. Și-a întrecut fratele cu 1 mld. de lire

Comenteaza acest articol

De ce Prințul George poartă întotdeauna pantaloni scurți

by Andreea Damian   1 min
0