Tabu
Image default
BEAUTY

De ce să folosești kit-uri de manichiură dacă ești începător?

Indiferent că încerci să economisești bani pentru a-ți face manichiura acasă sau că îți dorești să începi o carieră în domeniu și vrei să afli dacă ți se potrivește, manichiura cu ojă semipermanentă acasă este o tehnică ce poate fi învățată ușor.

Cu răbdare, perserverență și, evident, produsele potrivite, vei reuși să pui în aplicare tehnica ojei semipermanente.

Cum știi care sunt produsele potrivite?

Dacă te-ai decis să realizezi o manichiură cu ojă semipermanentă si nu știi de ce produse ai nevoie, este foarte simplu să apelezi la ajutorul kiturilor special concepute pentru această tehnică. În industria de beauty există kituri de manichiură speciale care includ toate produsele necesare pentru a-ți face manichiura acasă.

Kiturile de manichiură pot include mai multe produse sau doar esențialul care te va ajuta rapid să obții o manichiură cu ojă semi.

Ce include un kit esențial de ojă semipermanentă?

Un kit de ojă semipermanentă trebuie să includă atât produsele de pregătire a unghiilor, cât și materia primă care urmează a fi aplicată pe acestea. Astfel, un kit esențial conține cel puțin următoarele produse:

  • ustensile pentru curățarea cuticulei și pregătirea unghiilor
  • pile și buffere pentru a da formă unghiilor
  • soluții de pregătire (pentru a crea aderență – Nail Bonder sau Nail Prep)
  • bază pentru ojă semi
  • culoarea de ojă semi
  • top coat de sigilare a ojei semi
  • cleaner – pentru degresarea unghiei și ștergerea stratului de dispersie
  • lampă LED

Toate aceste produse trebuie să fie incluse în kitul de manichiură pentru începători. Și aici vorbim doar despre kitul de ojă semipermanentă. Kiturile pentru unghiile cu gel nu sunt recomandate începătorilor, ci doar profesioniștilor, întrucât tehnica manichiurii cu gel de construcție necesită parcurgerea unui curs acreditat în domeniu, aceasta fiind mult mai complexă.

Beneficiile manichiurilor semipermanente

Unghiile semipermanente cu ojă semi sau cu gel și-au câștigat notorietatea în ultimii ani, când milioane de femei din lumea întreagă au fost cucerite de rezistența ridicată pe care o au acestea, de până la 4-6 săptămâni.

Ojele semipermanente și gelurile UV sunt disponibile într-o multitudine de nuanțe și texturi, astfel încât femeile să își găsească preferatele și să își poată schimba manichiurile de la o lună la alta.

Totuși, pentru realizatea manichiurilor semipermanente acasă, începătorii trebuie să țină cont de câteva reguli de bază:

–           Manichiura cu ojă semi se aplică exact la fel ca o ojă normală, diferența fiind dată de uscarea acesteia în lampa LED sau UV (procesul având denumirea de polimerizare).

–           Înainte de aplicare este imperios necesar ca unghiile să fie foarte bine curățate, iar cuticulele îndepărtate.

–           Dacă oja se aplică în două straturi, este necesar ca acestea să fie pe rând uscate în lampa UV sau LED.

–           În cazul persoanelor cu alergii este important ca materialul (oja semipermanentă) să fie aplicat doar pe unghie, și nu pe cuticulă sau pe pielea din jurul unghiei. Aceste persoane pot căuta, de asemenea, formule speciale de oje semi care nu au în componență factorul alergen denumit HEMA.

Avantajele folosirii unui kit de oje semi acasă

Economisirea timpului și a banilor sunt două mari avantaje date de existența kiturilor pentru manichiura acasă.

Poate că nu mereu te vei sincroniza cu tehnicianul de unghii de la salon, așa că vei fi nevoită să îți faci manichiura singură, acasă. Din fericire, atât kiturile pentru începători, cât și tutorialele gratuite de pe internet te vor îndruma și ajuta să respecți pașii adecvați pentru a obține o manichiură corectă și frumoasă.

Economisirea banilor este un alt motiv pentru care îți poți testa răbdarea și îndemânarea, realizându-ți manichiura acasă. Un kit de manichiură costă puțin peste 100 lei și te ajută să obții mai multe manichiuri, pe când o singură vizită la salon te poate costa, fără doar și poate, mai mult de 100 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Noile accesorii de masaj pentru tenul matur

Andreea Damian

Ediția anuală a revistei People dedicată celui mai frumos om din lume are pe copertă un trio

Andreea Damian

ANTONIA – marele retus in Photoshop

Diana bob | Tunsoarea momentului – toate femeile o adoră

Andreea Damian

Chanel | Marea întoarcere a coronițelor din flori

Andreea Damian

LOREDANA GROZA – roscata pentru un rol in film / FOTO

Scrie un comentariu