Tabu
LIFESTYLE

De ce să optezi pentru o lenjerie de pat din bumbac satinat?

Lenjeriile de pat din bumbac satinat sunt la mare căutare în zilele noastre datorită avantajelor pe care le are. Bumbacul satinat este obținut printr-un proces de mercenizare care ajută la întărirea țesăturilor și la păstrarea culorilor. Întâlnim bumbac satinat nu numai în cazul lenjeriilor de pat, ci și a perdelelor sau a lenjeriilor intime.

Există 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru o lenjerie de pat din bumbac satinat:

Confort pe timpul nopții

După cum bine știm, lenjeria de pat influențează într-un mod sau altul calitatea somnului. Bumbacul satinat este fin la atingere și prietenos cu pielea, motiv pentru care vei dormi ca un bebeluș într-o astfel de lenjerie. Mai mult decât atât, lenjeriile din bumbac satinat absorb până la 65% din umiditatea corpului. Așa că, dacă te confrunți cu probleme precum transpirația excesivă pe timpul nopții, poate ar fi bine să iei în considerare schimbarea lenjeriei de pat.

Bumbacul satinat este lucios și moale și de cele mai multe ori lasă impresia de lux. O lenjerie de pat fabricată dintr-un astfel de material va atrage privirile tuturor și va asigura un somn liniștit tuturor oaspeților care îți trec pragul.

Rezistență în timp

Procesul de fabricare a bumbacului satinat și implicit a lenjeriilor din bumbac satinat este cel care dă și rezistență în timp. Există pe piață lenjerii de pat ieftine, de o calitate slabă, care după câteva folosiri încep să se decoloreze, iar țesătura începe să se rarefieze. Într-un an maxim, lenjeria de pat nu mai poate fi folosită din cauza aspectului extrem de uzat. Să nu mai vorbim de faptul că o lenjerie de pat uzată îți afectează și somnul.

Nu te vei confrunta cu astfel de probleme dacă optezi pentru o lenjerie din bumbac satinat pentru că ele sunt extrem de rezistente și durabile în timp. Nu se decolorează (datorită procesului chimic de mercenizare folosit care ajută la păstrarea culorilor în timp) și nici nu se uzează țesătura, chiar și în condiții de folosire zilnică. Chiar dacă o astfel de lenjerie de pat presupune o investiție mai mare, poți fi sigur că te vei bucura de un somn odihnitor în fiecare noapte, timp de mulți ani. Fă un calcul simplu și vezi câți bani ai cheltuit în ultimii 10 ani pe lenjerii de pat. Cu siguranță suma este mai mare decât investiția pe care o presupune o lenjerie de pat din bumbac satinat. În plus, în această perioadă, majoritatea magazinelor online oferă tot felul de promoții și discount-uri, așa că, nu ezita să profiți de ele!

Răcoare vara, căldură iarna

Un alt motiv pentru care ar trebui să alegi o lenjerie de pat din bumbac satinat este faptul că te vei simți confortabil în ea tot anul, indiferent de anotimp. Vara îți va asigura răcoarea necesară pentru un somn odihnitor, indiferent dacă afară sunt peste 30-40 grade Celsius, iar în nopțile geroase de iarnă îți va oferi căldura necesară.

Nu în ultimul rând, lenjeriile de pat din bumbac satinat sunt extrem de ușor de întreținut. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că nu vei spăla lenjeriile de pat la o temperatură mai mare de 60 de grade Celsius și că nu le vei călca la temperaturi mai mari de 130 de grade Celsius. O altă regulă legată de întreținerea acestor lenjerii de pat este să nu folosești prea mult detergent sau balsam de rufe pentru că riști ca materialul să își piardă din finețe. Dacă urmezi aceste reguli simple, te vei bucura de lenjeriile de pat din bumbac satinat și de un somn odihnitor mulți ani de acum înainte.

ARTICOLE SIMILARE

Dezvaluiri incredibile in cazul Larei Saban

Mirosul fricii există și se ia, spun specialiștii

realitatea

Cabral A ÎNLEMNIT! Uite CUM A VENIT ACASĂ Andreea, SOŢIA LUI

Minodora, pusa la zid din cauza “prezervativului” din dantela!

realitatea

Cum comenteaza PELINEL si BOUREANU stirea divortului

OANA ROMAN si fetita ei – primele foto la piscina!

Scrie un comentariu