Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

De ce secretul unei căsnicii de durată ar putea consta în dormitul separat al soților

De la sforăit, până la zvâcnit în timpul somnului sau lovitul din greșeală, obiceiurile proaste de somn sunt cauza multor certuri conjugale. Soluția ar putea fi un divorț… temporar pe timpul somnului.

În timp ce majoritatea cuplurilor consideră că împărțirea unui pat este expresia intimității și uniunii, cercetările arată că pot exista motive serioase pentru a dormi separate. Cuplurile care dorm în același dormitor sunt mai predispuse la deranj nocturn din partea partenerului lor și acesta poate duce la probleme de sănătate, disfuncții sexuale și chiar despărțire.

Un studiu din 2016 realizat de Universitatea Medicală Paracelsus din Nürnberg, Germania, a arătat că problemele de somn și problemele de relație tind să apară simultan. De fapt, un studiu anterior, din 2013 realizat de Universitatea din California, Berkeley a constatat că noaptea nedormită a unui partener cauzată de obiceiurile de somn ale celuilalt partener poate duce la conflicte în relația de a doua zi. „În timp ce există beneficii pentru a dormi împreună, obiceiurile supărătoare ale unui partener pot afecta celălalt partener și pot crește producția de cortizol al hormonului stresului, provocând astfel probleme care afectează cuplul în ansamblu”, spune Mary Jo Rapini, specialist în relații și psihoterapeut de intimitate din Houston.

Atunci când te simți odihnit, spun specialiștii, asta te-ar putea ajuta să gestionezi viața mai bine ceea ce la rândul tău te poate face să te simți mai fericit în relația ta. „Atunci când ambele părți obțin un somn restaurator, acesta le permite să se simtă mai sănătoase din punct de vedere emoțional, mental și fizic, fără ca unul să se resimtă din cauză că partenerul lor a fost deranjant pe timpul nopții iar celălalt să se simtă vinovat pentru deranjul produs”, spune Jennifer Adams, autorul Sleeping Apart Not Falling Apart. „Acesta este un fundament bun pentru a construi și a relaționa în cadrul unui cuplu”.

ARTICOLE SIMILARE

Ashton Kutcher, povestea tristă din spatele succesului

Andreea Damian

Un clip publicitar de Crăciun, un tribut adus lui Elton John, deosebit de emoționant

realitatea

O vedetă de talie mondială este aproape de divorţ pentru că NU MAI POATE FACE SEX

Bilanț NEGRU al crimelor din gelozie din România ultimelor două luni

Dora Constantinovici

Jane Fonda: „Este important ca persoanele în vârstă să aibă viață sexuală”

Andreea Damian

De ce primăvara este momentul perfect pentru rinoplastie

Andreea Damian

1 comentariu

De ce secretul unei căsnicii de durată ar putea consta în dormitul separat al soților - Stiri eZZ 14 August 2019 at 19:17

[…] De ce secretul unei căsnicii de durată ar putea consta în dormitul separat al soților, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu