Home > Lifestyle > Stiri > De ce-si face Tudor Niculescu propria fabrica de cafea?

De ce-si face Tudor Niculescu propria fabrica de cafea?

Desi e an de criza, consumatorii sunt mai putini si valoarea bonului a scazut de la inceputul anului, proprietarul cafenelelor Turabo vrea ca pana la sfarsitul anului propria fabrica de procesare sa fie operationala. Care sunt calculele din spatele planului sau?

Dupa ce in martie, Tudor Niculescu, proprietarul celor 43 de cafenele Turabo raspandite in acest moment in toata tara, anunta ca-si va construi propria fabrica de procesare de cafea, a ramas neexplicata o intrebare: care sunt ratiunile de business pentru care a decis sa faca o investitie consistenta, de cateva milioane, intr-un moment in care multe afaceri lucreaza mai curand cu strategii de conservare pentru 2009. Principala logica tine evident de cifre.

Presat, ca importator de cafea si bauturi alcoolice, de volatilitatea cursului (pretul de achizitie a crescut cu pana la 20%), pe de o parte, iar pe de alta de scaderea valorii bonului per consumator si chiar a numarului de clienti, Niculescu nu se gandeste deloc la conservare si nu asteapta scaderea afacerii. Pentru asta, face doua mutari – pe orizontala si verticala – menite sa-i aduca surse noi de venituri si totodata sa-si imbunatateasca profitabilitatea afacerii. Cititi in MONEY EXPRESS  detalii despre cele doua directii si care ar putea fi riscurile asociate unei astfel strategii. (Mimi Noel)


Articole asemanatoare
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME
Războiul de cinci stele dintre Radisson și Marriott
Hannah Montana Mania sau cum transformi o generație într-o țintă de marketing

Loading...

Comenteaza acest articol

De ce-si face Tudor Niculescu propria fabrica de cafea?

by admin   1 min
0