Tabu
Image default
BEAUTY HEALTH Slider

De ce stresul provoacă încărunţirea părului. Explicația neașteptată a cercetătorilor

Oamenii de știință spun că este posibil să fi descoperit de ce stresul provoacă încărunțirea părului dar și o posibilă modalitate de a stopa acest proces fără să apelăm la produse de vopsire.

În testele efectuate la șoareci, celulele stem care controlează culoarea pielii și a părului au fost afectate de stresul cauzat de durerile intense. Cercetătorii americani și brazilieni au declarat că această cale ar merita să fie analizată în continuare pentru a dezvolta un medicament care împiedică încărunțirea părului.

Părul unei persoane începe să încărunțească în jurul vârstei de 30 de ani. Dar momentul în care părinții săi au început să încărunțească oferă cele mai multe indicii în acest sens. Deși în mare parte cauzele sunt procesul natural de îmbătrânire și gene, stresul poate juca, de asemenea, un rol important.

Autorii studiului, ale cărui rezultate au fost publicate în revista Nature, au descoperit că efectele erau legate de celulele stem ale melanocitelor, celulele care produc melanină și sunt responsabile de culoarea părului și a pielii.

„Daunele sunt permanente”, spun oamenii de știință. Durerea a declanșat eliberarea de adrenalină și cortizol, făcând inima să bată mai repede și să crească tensiunea arterială, afectând sistemul nervos și provocând stres acut. Acest proces a accelerat apoi epuizarea celulelor stem care produc melanina în foliculii de păr. „După doar câteva zile, toate celulele stem responsabile cu regenerarea pigmentului s-au pierdut”, au adăugat experții. Într-un alt experiment, cercetătorii au descoperit că ar putea bloca schimbările, oferind subiecților un antihipertensiv, care tratează tensiunea arterială ridicată.

ARTICOLE SIMILARE

Cât ne costă îngrijirea unui copil în primul an de viață

Andreea Damian

Madonna face băi cu gheață și își bea propria urina după un concert

Andreea Damian

Vești bune! Imunitatea la Covid-19 poate dura mai mult de 6 luni

Andreea Damian

Cărțile tipărite îi ajută pe părinți și pe copii să interacționeze mai mult

Andreea Damian

Alaptatul in public – un subiect Tabu?

realitatea

Un milion de dolari pe an: incredibilul contract prenupțial dintre Kim Kardashian și Kanye West

Andreea Damian

4 comentarii

Scrie un comentariu