Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

De ce sunt îmbrățișările esențiale în cuplu?

Reduce stresul și depresia și este un aliat puternic împotriva anumitor boli și viruși. Iată câte beneficii aduce o îmbrățișare.

Ce este o îmbrățișare? O îmbrățișare este un contact fizic care implică îmbrățișarea completă a celuilalt. Unul lângă celălalt, simțindu-i căldura și bătăile inimii. Nu există nimic sexual în ceea ce privește o îmbrățișare.

Îmbrățișările – beneficiile pentru sănătate

Îmbrățișările sunt anti-depresive, anti-stres și ne întăresc imunitatea. Ar fi nevoie de cel puțin o îmbrățișare pe zi pentru a supraviețui zilelor lungi de iarnă, dar mai ales pentru a evita gripa. În orice caz, aceasta este concluzia psihologului american Sheldon Cohen, de la Universitatea Carnegie-Mellon din Pittsburg, Statele Unite, care a realziat un studiu în 2014. Potrivit acestuia, contactul ar avea puterea de a consolida anticorpi și astfel crește rezistența organismului la virusurile sezoniere.

Mereu sănătoasă, îmbrățișarea are și virtuți cardiovasculare. Ajută la reducerea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a fluxului sanguin și, prin urmare, eliberează tensiunea.

Îmbrățișările – beneficiile pentru moral

Îmbrățișările sunt, de asemenea, esențiale pentru moralul nostru. De ce? Când doi oameni se îmbrățișează, creierul produce și eliberează oxitocină, cunoscută și sub numele de „hormonul iubirii”, „hormonul fericirii” sau „hormonul atașamentului”. Acest hormon va provoca apoi o senzație de calm și bunăstare imediată la persoanele în cauză. Deci, iarna, când depresia este mai puternică, îmbrățișarea se dovedește a fi o soluție ideală. Nimic nu se compară cu confortul și căldura umană pentru a reveni cu picioarele pe pământ.

Ajutând la reducerea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a fluxului sanguin, dar permițând și eliberarea de oxitocină, îmbrățișările au, de asemenea, un efect asupra stresului. Îmbrățișările reduc stresul.

În cartea sa „La Câlinothérapie” , publicată de edițiile Michalon, psihologul Céline Rivière spune că „îmbrățișările sunt un antidepresiv natural”. Drept dovadă: simțim mai des nevoia de a fi îmbrățișați când trăim momente de stres și tensiune.

Îmbrățișările într-un cuplu pot înlocui sexul?

Îmbrățișările sunt esențiale în cuplu. În primul rând pentru că eliberează acest hormon al atașamentului – oxitocina. Prin urmare, creează un climat de încredere pentru sine și pentru ceilalți. Ambele ființe se simt iubite când primesc o îmbrățișare.

Atunci pentru că sunt un complement al sexului. Unele îmbrățișări vor scoate la iveală tandrețea pe care o simțim pentru partenerul nostru. Altele, partea senzuală și cea sexuală.

Dar persoanele cărora nu le plac îmbrățișările?

Cu toții cunoaștem pe cineva, care cunoaște pe cineva, care cunoaște pe cineva, căruia nu îi plac îmbrățișările. De obicei, este o modestie extremă, lipsa de încredere în sine sau educație. Într-adevăr, potrivit Suzanne Degges-White, cercetător la Universitatea din Illinois, care a studiat acest fenomen, această dezamăgire de îmbrățișări ar putea avea originea în copilărie.

Potrivit specialistului, copiii tind să reproducă la maturitate ceea ce au experimentat în copilărie. Astfel, cei care ar fi crescut într-o familie blândă ar reproduce aceste gesturi mai ușor decât cei care au crescut într-o familie mai rezervată și mai puțin concentrată pe contactul fizic.

21 ianuarie, zi internațională a îmbrățișărilor

Pe 21 ianuarie este marcată ziua internațională a îmbrățișărilor, în limba engleză „Hug Day”. Această zi vine direct din Statele Unite. Ideea a fost lansată, în anii ’80, de un pastor american. Kevin Zaborney încuraja enoriaşii să-şi arate sentimentele în public. Prima dată a fost sărbătorită pe 21 ianuarie 1986 în Clio, Michigan, Statele Unite. Datorită perioadei destul de deprimante de după Crăciun, a avut ideea bună de a-și lansa conceptul pe 21 ianuarie.

ARTICOLE SIMILARE

Notre Dame este instabilă: un vânt puternic ar putea face zidurile să se prăbușească

realitatea

Sound of Bucharest | Armin van Buuren, show spectaculos la București

Andreea Damian

Un copil moare de pneumonie la fiecare 39 de secunde

Andreea Damian

PASTILA de ARTĂ ⎪ Édouard Manet și prietenii săi din presă

Ciocîrlan

A murit un actor celebru din serialul Dallas

Andreea Damian

Ce este sapiosexualitatea, noul tip de atracție care face furori

Andreea Damian

Scrie un comentariu