Home > Lifestyle > De ce suntem mereu in intarzire?

De ce suntem mereu in intarzire?

Trebuie sa iti pui de cel putin 3 ori alarma de dimineata ca sa fii sigura ca te trezesti si ajungi la timp la job? Faci mereu pe atleta alergand grabita pe la metrou ca sa nu intarzii din nou? Timpul se scurge mereu in defavoarea ta? Daca ai raspuns cu „da” la intrebarile anterioare, inseamna ca esti o persoana foarte intarziata si ca te bazezi mereu pe „sfertul academic”… ma rog, asta in cazurile bune! In cazurile nefaste, esti intr-o intarziere mult mai mare si mereu intri in sala de sedinte sau apari la cina ultima!

Nu te alarma! Psihologii au explicat doua dintre dintre cauzele intarzierii tale, iar noi avem si  solutii pentru tine! Care sunt acelea si ce poti face ca sa devii o persoana punctuala? Citeste cu atentie randurile de mai jos!

Intreprinzi prea multe activitati?

Ei bine, asta s-ar putea sa fie cauza pentru care nu te poti incadra in timp si esti mereu in intarziere! Psihologii au concluzionat ca oamenii care au mai multe sarcini tind sa intarzie mai mult si mai des decat oamenii care se concentreaza asupra unei singure activitati. Daca ai grija de copil, faci cafeaua si vorbesti la telefon, e clar ca asta iti va afecta… punctualitatea.

Solutia:

Ce trebuie sa faci? Noi iti recomandam sa iti pui alarme pe toata durata zilei pentru a-ti organiza programul mai clar si pentru a nu pierde notiunea timpului, mai ales inainte de un eveniment important, precum sedintele ori intalnirile de serviciu.

Esti o persoana foarte relaxata de fel?

Acesta ar putea fi alt motiv pentru care punctualitatea nu e punctul tau forte. Daca esti o fire foarte degajata si mereu cu capul in nori, inseamna ca ai o personalitate de „Tipul B”. Aceasta consta in faptul ca persoanele subestimeaza trecerea timpului. Nu e asa ca nu vrei sa lasi o impresie proasta? Sunt sigura ca da!

Solutia:

Sfatul nostru este sa fii mai empatica! Cum ar fi daca sotul tau ar intarzia la cina romantica pe care tocmai ce i-ai pregatit-o? Dar daca seful ar intarzia sa iti dea salariul? Probabil nu prea placut, ma insel cumva? Tocmai de aceea trebuie sa privesti mai des ceasul si sa te incadrezi in timp cat de des poti, pentru a nu-i dezamagi sau enerva pe cei din jur!

„Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.” Spunea William Shakespeare. Daca vrei sa ai parte de mica ta „eternitate”, ar fi bine sa fii alaturi de oamenii dragi la timp si sa nu mai lasi intarzierile sa intervina intre voi!


Comenteaza acest articol

De ce suntem mereu in intarzire?

by realitatea   2 min
0