Tabu
HEALTH Slider

De ce unii oameni care nu au avut Covid-19 ar putea avea deja imunitate

covid-19

Un nou studiu, citat de CNN, arată că sistemul imunitar al unor persoane care nu au fost expuse la noul coronavirus ar putea avea o anumită familiaritate cu agentul patogen, putând contribui la reducerea severităţii bolii dacă acea persoană se infectează

Aproape fiecare persoană din lume a intrat în contact cu un coronavirus. Aceasta explică prezenţa limfocitelor T, reactive la virus, şi la persoane sănătoase. Nu se cunoaşte încă impactul concret pe care aceste celule l-ar putea avea asupra evoluţiei bolii, dar există speranţa ca studiile viitoare să aducă lumină în acest sens.

Studiul publicat miercuri în revista „Nature” a constatat că dintr-un eşantion de 68 de adulţi sănătoşi din Germania, care nu au fost expuşi la coronavirus, 35% au avut în sânge limfocite T, care au fost reactive la virus, relatează CNN.

Limfocitele T fac parte din sistemul imunitar şi ajută la protejarea organismului de infecţie. Reactivitatea celulelor T sugerează că sistemul imunitar ar fi putut avea o experienţă anterioară în lupta împotriva unei infecţii similare, putând folosi această memorie pentru a ajuta organismul în lupta împotriva unei noi infecţii.

Cum ar putea deci sistemul imunitar al unor persoane care nu au avut niciodată Covid-19 să aibă limfocite T reactive? Acestea au fost „probabil dobândite în infecţii anterioare cu coronavirusuri endemice”, au scris în noul studiu cercetători de la diferite instituţii din Germania şi Regatul Unit. Folosirea acestei memorii a limfocitelor T de la o altă infecţie similară pentru a răspunde la o nouă infecţie se numeşte „reactivitate încrucişată”.

ARTICOLE SIMILARE

Pe fondul poluării, un bar de oxigen le vinde locuitorilor din Delhi aer curat

realitatea

De ce unii oameni se nasc cu mici găuri pe urechi

Andreea Damian

De ce Prințul George poartă întotdeauna pantaloni scurți

Andreea Damian

Sharon Stone, confesiuni dureroase: Am fost uitată, aşa cum a fost prinţesa Diana

Andreea Damian

Linte încolțită, beneficii extraordinare pentru sănătate. Cum se obține

Andreea Damian

Celine Dion, filmată într-o ipostază șocantă: a fost pusă la pământ și încătușată

Andreea Damian

Scrie un comentariu