Tabu
LIFESTYLESlider

De la generația silențioasă la „fulgii de zăpadă”: de ce ai nevoie de prieteni de toate vârstele

Să ai prieteni din aceeași grupă de vârstă este ca și cum ai merge la o gelaterie și ai comanda trei cupe de înghețată cu aceeași aromă. Există un zvon potrivit căruia războiul generațiilor este tot mai des întâlnit în lumea noastră divizată. Brexit-ul este al părinților. Dezvoltatorii imobiliari sunt de vârstă mijlocie și oferă locuințe cu credit tinerilor din generația Y. Tehnologia îi definește pe cei din Generația Z și tot așa.

Fiecare generație mușcă din cea de sub ea, tratându-l pe cel de mai sus cu un dispreț nedrept. Dar acest lucru nu ar trebui să se întâmple niciodată. Este posibil ca în prezent să ai colegi la locul de muncă aparținând generațiilor diferite. Dar ce-ai spune ca amestecul ăsta să existe și în grupul tău de prieteni?

Dar care sunt generații? Definițiile variază, însă aceste generații au fost împărțite în următorul mod:

  • „Tradiționaliștii” sau Generația Silențioasă (între 1930 și 1945)
  • Baby Boomers (aproximativ 1945-1964)
  • Generația X (1965-1980)
  • Generația Y sau „Millenials” (1980-1995)
  • Generația Z (cei născuți după 1995)

Potrivit unor rapoarte de presă, această gamă de grupuri de vârstă diferite transformă locul de muncă modern sau grupul de prieteni într-un câmp minat de neînțelegeri, frustrări și conflicte. Sau nu!

De ce e bine să ai prieteni din toate generațiile?

Generația silențioasă: „Pot să ofere sfaturi despre ce contează în viață și ce nu contează”

Este posibil să nu fi întâlnit până acum termenul „generație silențioasă”. De fapt, din această generație fac parte bunicii noștri care au prins Criza Economică din ’29 și al Doilea Război Mondial. E posibil să nu mai întâlnește prea mulți membri ai acestei generații.

Baby boomers

Sunt o parte dintre părinții noștri și în caselor cărora unii dintre noi încă mai locuiesc. De ce să-i invidiem? Pentru că nu au rate la case? Sau pentru că au reducere la transportul în comun și la intrarea la muzeu? E bine să îi ai prieteni, ca să-ți depene povești de pe vremea marilor trupe muzicale sau să-ți împrumute o carte bună, de exemplu. Oamenii din această grupă de vârstă probabil s-au pensionat sau au divorțat ori și-au trimis copiii la facultate.

Generația X

Ei sunt tot părinții noștri. O parte din ei. Au fost criticați pentru că în tinerețe nu și-au trasat niște linii directoare pentru viață. Mulți membri ai generației X sunt copii, dar care încă știu să se distreze. Asta în cazul în care găsesc o bonă sau o bunică cu care să îi lase pe cei mici. Pot fi prieteni grozavi cu care să stai la bârfă în cafenele și la terase, îți oferă inspirație, sunt încă pasionați de sport, excursii și vacanțe, dar și de… sex.

Millennials

Se mai numesc „fulgi de zădapă” pentru că îndrăznesc să își doresc stabilitate. Își doresc să elimine prejudecățile. Generația Y este singura care a crescut în faza de tranziție dintre offline și online. Acesta este un lucru uimitor, având în vedere cât de rapid a avansat tehnologia și cât de mult aceasta a schimbat lumea.

Generația Z

Prieteni din generația Z nu prea poți să-ți faci. Ai vrea, dar sunt cam prea ocupați să-și facă selfie-uri pentru Instagram, Snapchat și Tik Tok și vloguri pe YouTube. Majoritatea comunică pe Whatsapp, Twitter și Facebook. Pot fi considerați însă o sursă de inspirație în lupta împotriva încălzirii globale.

ARTICOLE SIMILARE

Glenn Close a sfătuit femeile să-și urmeze visurile în discursul de la Globurile de Aur

realitatea

Actorul român, arestat pentru viol. Agresa femei în lift

Andreea Damian

Pistolara de la Dorobanţi este una dintre fetele din formaţia TNT

Cum și-a cunoscut Gabriel Cotabiță actuala soție, mai tânără cu 30 de ani

Andreea Damian

Parfumul comestibil – la pachet cu întrebările: pentru cine, de ce și cum?

realitatea

Zile libere legale în 2022. Câte dintre ele vor fi în timpul săptămânii

Andreea Damian

Scrie un comentariu