Home > Fără categorie > De la Madonna la Elena Udrea… din nou!

De la Madonna la Elena Udrea… din nou!

Recent, cu ocazia apropiatei lansări a filmului ei “W.E.”, Madonna a acordat un interviu revistei Harper’s Bazaar, atingând din nou problema feminităţii şi a femeilor puternice. Filmul porneşte de la povestea americancei Wallis Simpson, cea pentru care regale Edward al VII-lea a abdicat în 1936, transgresând într-o fabulă contemporană a femeii prinse într-o căsătorie-capcană. (În paranteză fie spus, personajul este interpretat de Andrea Riseborough, despre care TABU a scris în numărul de noiembrie).

O asemenea poveste nu putea să o stârnească pe Madonna, iar intrerviul curge spre un final incandescent, cu substrat politic: “Principala problemă a femeii contemporane este să continue să fie un agent provocator al societăţii, să fie rebelă şi, chiar, să pornească o nouă Revoluţie”…

Nouă, în subtext, ne-a reamintit de o declaraţie a Elenei Udrea din interviul TABU (realizat de Ramona Pop), care a însoţit deja faimosul pictorial: “În România, rămâne de dus la bun sfârşit această provocare: să avem o femeie preşedinte sau prim-ministru”. În ciuda misoginismului patriarhal!

…Pe coperta ultimului număr TABU, deloc  întâmplător, Elena Udrea reface o ipostază celebră marca Madonna. Nimic de mirare! De la Madonna la Elena Udrea, din nou!


Comenteaza acest articol

De la Madonna la Elena Udrea… din nou!

by   1 min
0