Home > Lifestyle > Stiri > De la retrosexual la pomosexual

De la retrosexual la pomosexual

Mai 2008. Piața Alba Iulia, București. Parada Gay. Pe șosea sunt mașini blindate și zeci de polițiști. Un gard de fier lung delimitează zona pietonilor obișnuiți de locul unde se adună publicul pentru o manifestație. Am o mulțime de teorii despre egalitate și discriminare și-mi spun că e bine dacă eu nu judec lumea și că mă aflu acolo tocmai ca să arăt și altora că așa e fair. E ora 12.00 și sunt la

Parada Gay ca să fiu alături de un prieten care merge an de an înfruntând privi­­rile oamenilor. Sunt relaxată și bucuroasă că mă voi întâlni cu prieteni, dar când să trec gardul care pare că împarte lumea în pro și contra, mă întreb: și dacă o să se creadă că aparțin comunității LGBT?

Noiembrie 2008. Lucrăm la suplimentul dedicat bărbaților, citesc interviul cu Tudor Kovacs și-mi aduc aminte chipul lui în timp ce răspundea la în­tre­bările noastre extrem de intime. Se arunca în gol cu capul înainte știind că dacă nu spune el ce e de spus, sunt puțini alții care să o facă.

Compar curajul lui cu reacțiile mele, îmi pare rău și sunt cumva dezamăgită că instinctul meu de apărare a generat, la parada gay, teama că lumea o să mă perceapă ca fiind parte din „echipa cealaltă“.

Retrosexual, machosexual, metrosexual, ubersexual, tehnosexual. Cred că băr­batul de azi este mult mai mult decât aceste definiții. Doar că și pentru cei care nu vor etichete s-a găsit un nume: pomosexual (de la prescurtarea adjectivului „postmodern”).

La granița fină a narcisismului, bărbatul de azi nu afișează o anume orientare sexuală, cât mai degrabă o abordare hedonistică a înfățișării sale care poate fi agreată de heterosexuali, homosexuali, dar și bisexuali. Cred că bărbatul de astăzi este mai degrabă androgin și cu o latură feminină; nu efeminat, ci feminin în abordarea relațiilor sociale.

Åži mai cred că straight sau gay, bărbatul de astăzi e nevoit să relaționeze mai mult cu mediul, trăiește sub aceeași presiune a job-ului, dar și a încadrării în­fă­ți­șării în niște tipare ca și femeile, iar pentru a fi competitiv, trebuie să acorde tot mai multă atenție hainelor și îngrijirii sale.

Așa că pentru primul supliment dedi­cat bărbaților pe care revista tabu îl face, am ales să punem unii lângă alții băr­bații gay și pe cei straight, ca un exemplu despre cum putem conviețui cu toții chiar dacă nu înțelegem pe deplin lumile celorlalți.

Mai 2008. Parada Gay se încheie după o oră și ceva de mers pe jos, înconjurați de blindate. Eu mă simt ca după o plimbare, odihnită și cu un sentiment de bine. Prietenul pe care l-am însoțit e epuizat, pare că a trecut prin probele de la decatlon, deși nu a făcut niciun efort în plus, nu a plecat nicio clipă de lângă mine. Când ne despărțim, îmi dau seama că eu n-am să cunosc niciodată lumea lui interioară, presiunea pe care o exercită societatea asupra lui.

Prima jumătate a revistei de față (suplimentul ediției de decembrie-ianuarie a revistei Tabu) le este dedicată celor asemeni lui.

Vă invităm să vă aruncași un ochi și peste noua secțiune a site-ului www.tabu.ro intitulată
BĂRBAÅ¢I tabu.

Articole asemanatoare
Homosexualitatea – Natura, Optiune, Trend?
SEX BOMB! Mihai TRAISTARIU despre relatiile cu barbati
SOC! O mare vedeta recunoaste, in fine, ca este homosexual!
Băieţii frumoşi din San Francisco /INTERVIU in exclusivitate

Loading...

Comenteaza acest articol

De la retrosexual la pomosexual

by realitatea   2 min
0