Home > Lifestyle > Stiri > De sida nu (mai) moare nimeni

De sida nu (mai) moare nimeni

Când a înființat Aids Foun­dation în 1992, Elton John nu s-a gân­dit la toți prietenii lui care mu­riseră de SIDA în anii ’80. Decizia lui a venit în urma unei întâlniri. Ryan, omul care i-a schimbat percepția, fusese dat afară din școală, împușcat în fața casei sale, suferise în toate felurile în care te pot atin­ge ideile preconcepute ale altor oa­meni; dar știa sigur că ceilalți sunt atât de răi cu el pentru că nu sunt informați.

EJAF (Elton John Aids Foundation) și-a propus din start să schimbe acest lucru și, până astăzi, a strâns și a donat milioane de dolari organizațiilor care luptă pentru combaterea SIDA și a pre­judecăților asociate ei. După 16 ani de activitate, fundația reușește să strângă în fiecare an toate vedetele Hollywood-ului pentru o pe­tre­cere caritabilă, în seara de­cer­nării premiilor Oscar, și să le facă să doneze sume importante.

Mai mult, după acești ani, munca lui Elton John și a celebrităților pe care le-a determinat să lupte pentru aceeași cauză a schimbat mentalități. Primul program PSI România de prevenire HIV/SIDA în rându­rile populației gay din țară a fost demarat cu bani donați de EJAF.

Campania finanțată de EJAF a durat un an și a constat în acțiuni derulate în București, Iași, Ti­mi­șoara, Cluj, Brașov și Constanța. Întâl­nirile, discuțiile, demons­trațiile de utilizare a prezervativului, petrecerile tematice, sesiunile de informare au îm­bu­nătățit, pe ici, pe colo câteva dintre comportamentele sexuale ris­cante.

Asta nu înseamnă, însă, că munca s-a terminat. În România mai sunt încă lucruri de schimbat.

Articole asemanatoare
COVID-19
Vremea rece din România grăbește extinderea epidemiei COVID-19
Hallmark își cere scuze pentru că a retras reclamele pentru cupluri LGBT
michael jackson
Dezvăluiri incredibile. Michael Jackson era „bolnav mintal”
regina
Incident la Casa Regală. Regina Elisabeta a II-a și-a pălmuit nepotul la o petrecere

Comenteaza acest articol

De sida nu (mai) moare nimeni

by realitatea   1 min
0