Home > Lifestyle > Stiri > De sida nu (mai) moare nimeni

De sida nu (mai) moare nimeni

Când a înființat Aids Foun­dation în 1992, Elton John nu s-a gân­dit la toți prietenii lui care mu­riseră de SIDA în anii ’80. Decizia lui a venit în urma unei întâlniri. Ryan, omul care i-a schimbat percepția, fusese dat afară din școală, împușcat în fața casei sale, suferise în toate felurile în care te pot atin­ge ideile preconcepute ale altor oa­meni; dar știa sigur că ceilalți sunt atât de răi cu el pentru că nu sunt informați.

EJAF (Elton John Aids Foundation) și-a propus din start să schimbe acest lucru și, până astăzi, a strâns și a donat milioane de dolari organizațiilor care luptă pentru combaterea SIDA și a pre­judecăților asociate ei. După 16 ani de activitate, fundația reușește să strângă în fiecare an toate vedetele Hollywood-ului pentru o pe­tre­cere caritabilă, în seara de­cer­nării premiilor Oscar, și să le facă să doneze sume importante.

Mai mult, după acești ani, munca lui Elton John și a celebrităților pe care le-a determinat să lupte pentru aceeași cauză a schimbat mentalități. Primul program PSI România de prevenire HIV/SIDA în rându­rile populației gay din țară a fost demarat cu bani donați de EJAF.

Campania finanțată de EJAF a durat un an și a constat în acțiuni derulate în București, Iași, Ti­mi­șoara, Cluj, Brașov și Constanța. Întâl­nirile, discuțiile, demons­trațiile de utilizare a prezervativului, petrecerile tematice, sesiunile de informare au îm­bu­nătățit, pe ici, pe colo câteva dintre comportamentele sexuale ris­cante.

Asta nu înseamnă, însă, că munca s-a terminat. În România mai sunt încă lucruri de schimbat.


Articole asemanatoare
Cand spun „premiere”, ma gandesc la Timisoara
Cand spun “istorie” si “natura”, ma gandesc la Galati…
Homosexualitatea – Natura, Optiune, Trend?
Celebritati nascute pe 6 mai!

Comenteaza acest articol

De sida nu (mai) moare nimeni

by admin   1 min
0