Tabu
Image default
lifestyle

De Sânziene, cu drag…

Pentru că astăzi sunt Sânzienele și nu mulți dintre prietenii mei și-au amintit, aș dori să-mi urez mie și celorlalte Sânziene fericire, sănătate și împliniri, nu neapărat în ordinea asta.

Acum că mi-am luat de o grijă, m-am gândit să vă țin privirea ocupată câteva minute cu o trecere în revistă a tradițiilor și obiceiurilor legate de această sărbătoare. Nu de alta, dar în fiecare an mă trezesc cu aceleași întrebări… Ce se întâmplă de Sânziene sau care-i faza cu sânzienele astea? Vă spun eu care-i faza:

1. Azi este cea mai mare sărbătoare păgână a anului și singura admisă de calendarul creștin ortodox.

2. Oamenii nu ar trebui să se uite la soare azi pentru că ar putea orbi sau s-ar putea alege cu dureri de cap toată vara.

3.  Sânzienele sunt considerate în credința populară niște femei frumoase, preotese ale soarelui, care plutesc prin aer sau umblă pe pământ în noapte de 23 spre 24 iunie, cântă și dansează, împart rod holdelor, tămăduiesc bolile și suferințele oamenilor. Așa că, dacă nu aveți Sânziană, să vă luați!

4. Fetele își pun sub pernă flori de Sânziene în noaptea de dinaintea sărbătorii pentru a-și visa ursitul.

5. Sărbătoarea Sânzienelor marchează începutul verii, pentru că pe 21 iunie a avut loc solstițiul de vară.

6. Sânzienele se prind în horă și dau puteri deosebite plantelor și buruienilor, acestea devenind plante de leac, bune la toate bolile.

7. De reținut! Dacă Sânzienele nu sunt sărbătorite cum trebuie, ele se supără și devin surate bune cu înrăitele Iele sau Rusalii Sânzienele se răzbună pe femeile care nu respectă sărbătaoarea și le pocesc gura, iar pe bărbații care au jurat strâmb sau au făcut alte rele îi așteptă pedepse îngriztoare. Se știe că Sânzienele iubesc dreptatea!

NOTA: Nu știu dacă ați rețiunt ceva, dar vă pot spune ce am înțeles eu: că sunt frumoasă, vindec boli, dar să nu îndrăzniți să mă supărați căci pedepsele vor fi crunte! Aviz amatorilor…

ARTICOLE SIMILARE

Tatăl lui Huidu, atacat pe stradă! Mama vitregă a rămas fără o ureche

RAZBOIUL SUZETELOR! Doua bebeluse gemene fac senzatie pe YouTube / VIDEO

Mihaela Rădulescu, ABANDONATĂ pe AUTOSTRADĂ de DAN CHISU: “Am făcut AUTOSTOPUL”.

ADELINA PESTRITU arata superb la piscina! FOTO

Beyonce si Jay Z au ales nasa fiicei lor. Este una dintre cele mai cunoscute femei din lume!

realitatea

FOTO de la NUNTA lui Banel cu frumoasa Pisica! Uite cum arata mireasa!

Scrie un comentariu