Home > Sex-Relatii > Dragoste > Declarație controversată: Femeile cu vârsta peste 50 de ani sunt prea bătrâne să fie iubite

Declarație controversată: Femeile cu vârsta peste 50 de ani sunt prea bătrâne să fie iubite

femeie

Un autor francez, distins cu numeroase premii literare, făcut o declarație care a stârnit un val de controverse în mediul online. Femeile trecute de 50 de ani sunt prea bătrâne să iubească și să fie iubite, este de părere Yann Moix, de asemenea regizor de film și prezentator de televiziune.

Yann Moix

Într-un interviu acordat ediției franceze a revistei Marie Claire, Yann Moix, de 50 de ani, a afirmat că „ar fi incapabil” să iubescă o femeie cu vârsta peste 50 de ani., adăugând că e„invizibilă” pentru el, notează The Guardian.

„Haideți acum, să nu exagerez! Nu e posibil … prea, prea bătrână”, a mărturisit Moix. „Prefer trupurile tinerelor femei (…) Trupul unei femei de 25 de ani este extraordinar. Cel al unei femei de 50 de ani nu este deloc extraordinar”, a mai spus autorul, adăugând că preferă asiaticele, în special coreencele, chinezoaicele și japonezele.

Yann Moix a câștigat mai multe premii literare, inclusiv premiul Goncourt și premiul François Mauriac al Academiei Franceze pentru romanul său de debut, Jubilations Vers le Ciel (1996), a regizat trei filme și este gazda unui talkshow popular de televiziune.

Comentariile sale răutăcioase la adresa femeilor de vârsta a doua au produs indignarea unor scriitoare. Jurnalista și scriitoarea Colombe Schneck, în vârstă de 52 de ani, a publicat pe contul ei de Instagram o fotografie cu posteriorul unei femei. „Iată fesele unei femei de 52 de ani … ce imbecil ești tu, nu știi ce pierzi, tu și creierul tău minuscul”, a scris ea în dreptul fotografiei. Jurnalista elvețiană Mona Chollet  (46 de ani), o feministă convinsă, l-a descris pe Moix drept o „sirenă tristă”, în timp ce Laura Hulley, de la secția Politică a Ambasadei Marii Britanii la Paris, i-a transmis: „An nou fericit, sexiști peste tot!”.

Chiar și fosta Primă Doamnă a Franței, jurnalista Valerie Trierweiler, soția lui Francois Hollande, a reacționat, iar Olivia Gregoire, politician francez și susținător a președintelui Macron, a scris pe Twitter: „Foarte clasic lui Yann Moix. Foarte, foarte clasic. Dar cum prostia și vulgaritatea nu au nicio vârstă, este liniștitor în cazul său, deoarece mă îndoiesc că multe femei doresc (aceste calități)”.

 

Articole asemanatoare
Poveștile din spatele memăi cu femeia care țipă la pisica alba nedumerită
femeie
Fiecare femeie se transformă, în final, în mama ei. De la ce vârstă începe procesul
copii
Femeile care au mai mulți copii îmbătrânesc mai greu?
femeie
Ce nu ar spune niciodată o femeie partenerului. La ce trebuie să fie el atent

Comenteaza acest articol

Declarație controversată: Femeile cu vârsta peste 50 de ani sunt prea bătrâne să fie iubite

by Andreea Damian   1 min
0