Home > Lifestyle > Studiu: Dependența de rețele de socializare nu duce la depresie

Studiu: Dependența de rețele de socializare nu duce la depresie

retele de socializare

E oficial! Abuzul de rețele de socializare nu provoacă depresie și demență. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitate din Missouri. Contrar a ceea ce se știa până acum, anume că dependența de rețele de socializare afectează sănătatea mintală a tinerilor și în special pe cea a adolescenților, s-a aflat că utilizarea social-media nu a fost asociată cu schimbări în contactul social direct și că de fapt poate îmbunătăți bunăstarea socială.

Adoptarea de noi tehnologii ar fi făcut oamenii anxioși și deprimați și ar fi redus interacțiunile sociale. Dar studiul actual sugerează că mediile sociale nu influențează negativ interacțiunile față-în-față. Presupunerea că utilizarea social-media are un efect universal negativ asupra interacțiunilor sociale față în față este nefondată.

În timpul studiului s-au efectuat două experimente pentru a demonstra că dependența de Facebook sau Twitter nu provoacă depresie, unul pe termen lung și altul pe termen scurt.

Primul experiment, care a urmărit 2774 de persoane care utilizau rețelele de socializare zilnic, între anii 2009-2011, a constatat că utilizarea sporită a social-media nu a fost asociată cu schimbările în contactul social direct.

Cel de-al doilea studiu, care a vizitat 116 adulți și studenți, a constatat că folosirea social media  în cursul zilei nu a avut niciun impact asupra viitoarelor interacțiuni sociale.

Până în 2017 utilizarea rețelelor de socializare a fost asociată cu sentimente de izolare socială, care conduceau la depresie și anxietate socială.

 

Articole asemanatoare
Facebook este criticat după ce femeile se plâng de lipsa de acțiune împotriva hărțuirii
curățenia
De ce pe unii dintre noi curăţenia îi face mai puţin anxioşi?
Facebook
Presiune uriașă pe Facebook pentru a închide grupurile de anti-vaccinişti
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate

Comenteaza acest articol

Studiu: Dependența de rețele de socializare nu duce la depresie

by Andreea Damian   1 min
0