Tabu
LIFESTYLE

Studiu: Dependența de rețele de socializare nu duce la depresie

retele de socializare

E oficial! Abuzul de rețele de socializare nu provoacă depresie și demență. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători de la Universitate din Missouri. Contrar a ceea ce se știa până acum, anume că dependența de rețele de socializare afectează sănătatea mintală a tinerilor și în special pe cea a adolescenților, s-a aflat că utilizarea social-media nu a fost asociată cu schimbări în contactul social direct și că de fapt poate îmbunătăți bunăstarea socială.

Adoptarea de noi tehnologii ar fi făcut oamenii anxioși și deprimați și ar fi redus interacțiunile sociale. Dar studiul actual sugerează că mediile sociale nu influențează negativ interacțiunile față-în-față. Presupunerea că utilizarea social-media are un efect universal negativ asupra interacțiunilor sociale față în față este nefondată.

În timpul studiului s-au efectuat două experimente pentru a demonstra că dependența de Facebook sau Twitter nu provoacă depresie, unul pe termen lung și altul pe termen scurt.

Primul experiment, care a urmărit 2774 de persoane care utilizau rețelele de socializare zilnic, între anii 2009-2011, a constatat că utilizarea sporită a social-media nu a fost asociată cu schimbările în contactul social direct.

Cel de-al doilea studiu, care a vizitat 116 adulți și studenți, a constatat că folosirea social media  în cursul zilei nu a avut niciun impact asupra viitoarelor interacțiuni sociale.

Până în 2017 utilizarea rețelelor de socializare a fost asociată cu sentimente de izolare socială, care conduceau la depresie și anxietate socială.

 

ARTICOLE SIMILARE

Mihaela Radulescu o pune la punct pe Iulia Albu: “Nu pot sa contrazic un critic de asemenea anvergura”

Incredibil! CODUL ETICII la Antena 1: cum trebuie sa se imbrace angajatii!

Celebritati nascute pe 15 aprilie!

realitatea

PANICA in familia Andreei Raicu! Au chemat de urgenta o AMBULANTA!

Cum a picat Robert De Niro la castingul pentru “Nasul”!

realitatea

Aşteptările noastre stupide de la Facebook

Scrie un comentariu