Home > Sex-Relatii > Dependenţa de sex a fost declarată boală psihică

Dependenţa de sex a fost declarată boală psihică

Dependenţa de sex a fost declarată boală psihică, cel puţin din punctul de vedere al psihologilor americani. Potrivit unui studiu recent, această boală poate distruge relaţii, poate cauza probleme de sănătate şi poate afecta carierele.

O echipă de cercetători de la Universitatea din California a stabilit o listă de criterii pe baza cărora poate fi definită “tulburarea hipersexuală” ca boală mentală. Printre simptomele clasificate de psihologi se numără fanteziile sexuale şi dorinţele arzătoare, dacă aceste tipuri de comportament durează mai mult de şase luni, atunci când nu sunt provocate de consumul de substanţe specifice.
Mai mult, cei diagnosticaţi cu dependenţă de sex trebuie să prezinte o activitate sexuală ca răspuns la stres sau stări depresive.
Cercetarea, coordonată de profesorul Rory Reid, a fost aplicată pe 207 pacienţi din mai multe clinici de psihiatrie, internaţi pentru dependenţă de sex, depresie sau anxietate. Astfel, savanţii au descoperit că 17% dintre intervievaţi şi-au pierdut locul de muncă cel puţin o dată, 39% au încheiat relaţii de durată, 28% au luat o boală cu transmitere sexuală şi 78% au avut contacte sexuale sănătoase.
“Un individ care prezintă unul dintre criteriile pentru tulburarea hipersexuală se poate confrunta cu multe provocări în viaţă. Studiile noaste au arătat că dependenţa de sex este legată de tulburările emoţionale, impusivitate şi incapacitatea de a învinge stresul. Aceste persoane se masturbează excesiv, folosesc materiale pornografice, apelează la prostituate şi schimbă des partenerii de sex”, a declarat profesorul Reid.
Mai multe vedete internaţionale au recunoscut că sunt dependente de sex, acceptând chiar şi tratamentul necesar. Golferul Tiger Woods, actorii Russel Brand, Michael Douglas şi David Duchovny sunt doar câteva nume cunoscute, legate de multe scandaluri sexuale.


Comenteaza acest articol

Dependenţa de sex a fost declarată boală psihică

by   1 min
0