Tabu
HEALTH Slider

Dependența de telefon te ucide? Probleme de sănătate în era digitală

telefon

În primă instanţă, era digitală aduce oportunităţi ce schimbă profund cadrul vieţii oamenilor. Dar ea vine la pachet cu un set neașteptat de probleme de sănătate, în ciuda tuturor avantajelor pe care ni le oferă. Probleme care odată erau rare sau nesemnificative pentru a mai scrie despre ele.

Iată doar câteva din problemele de sănătate comune întâlnite la persoanele care trăiesc înconjurate de tehnologie, dar și câteva modalități simple de a le aborda.

Obezitate și durere articulară

Oamenii nu mai fac mișcare și duc o viață sedentară ca rezultat al erei digitale, ceea ce provoacă probleme fizice, cum ar fi durer articulară și obezitate. Multe persoane se plâng că suferă de artrită și pun asta pe seama lipsei de mișcare. Deși pare să masajul și kinetoterapia pot ajuta, lipsa mișcării zilnice afectează grav articulațiile.

Ce trebuie să faceți: Una dintre cele mai la îndemână soluții este să vă ridicați și să faceți mișcare, mai ales în aer liber, ca să primiți doza necesară de vitamina D. Lipsa acestei vitamine reduce defalcarea grăsimii și favorizează depunerea ei, ceea ce duce la o creștere medie în greutate de 1-2 kilograme în fiecare an, toamna și iarna.

Ești încordat, ai ochii obosiți și suferi de insomnie din cauza luminii albastre

Majoritatea oamenilor, la școală, la serviciu sau la restaurant, petrece un număr șocant de mare pe telefon/tabletă. Expunerea îndelungată la lumina albastră vă poate obosi ochii și, cel mai grav, dă insomnii.

Ce trebuie să faceți: dacă este posibil, ajustați luminozitatea ecranelor dispozitivelor. Dacă nu se poate, achiziționați o pereche de ochelari de vedere cu protecție care să filtreze lumina albastră. Seara, încercați să limitați timpul petrecut în fața ecranelor care emit lumină albastră.

Pierderea auzului și sensibilitate la zgomote

Mulți ignoră avertismentele medicilor și ascultă muzică prea tare în căști. Volumul dat prea tare poate cauza sensibilitate auditivă sau chiar pierderea auzului.

Ce trebuie să faceți: Când ascultați muzică pe telefon sau iPod, încercați să mențineți volumul limite „decente” și să nu ascultați niciodată muzică în căști cu volumul dat la maximum.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 7 august!

realitatea

E uimitor ce se spune despre persoanele care resimt foarte des „pielea de găină“

Andreea Damian

Jennifer Lopez, mesaj motivațional pentru femeile care fac sală

Andreea Damian

Românca Adina Pintilie a câștigat Ursul de Aur cu filmul „Nu mă atinge-mă”

Andreea Damian

Lady Gaga şi Ariana Grande au lansat piesa „Rain on Me”, prima lor colaborare

Andreea Damian

Cat Eyes: un machiaj usor de realizat dar de efect

realitatea

2 comentarii

Monica 11 March 2019 at 18:48

Multumesc mult pentru postare, este foarte bine ca se aduce in vedere aceasta problema, mai ales in cazul copiilor.

Răspunde

Scrie un comentariu