Home > Lifestyle > Stiri > Deschide-ți inima la lente

Deschide-ți inima la lente

„Pictura este minunea care mi s-a întâmplat la 27 de ani“, spune Andreea Åžarcani refuzând precedentul vârstei la care mulți pictori sunt blazați sau și-au epuizat repertoriul artistic. După o expoziție intitulată „Metamorfozele cuvântului“, Andreea e acum pre­zentă într-un cadru neconvențional, la Lente & Cafea (Gen. Praporgescu, 31, rezer­vări@lente.ro), loc ce se potrivește cu naturalețea și nonșalanța ei din artă. Andreea simte că prin expoziția actuală, seria „Open Your Heart“ a ajuns acasă. „Casa“ tablourilor Andreei (exerciții conceptuale de pictură în ulei cu aplicații năstrușnice de pene, nasturi, bretele de sutien și… material dintr-o presupusă rochie de nuntă) se propune ca un nou hub cultural bucureștean, despre care Anca Pandrea (Lente & Cafea) spune că împletește entertainment și educație.

Dacă nu ar fi existat Lente, ar fi existat un atelier, o librărie, sau o altă cafenea! Tot la Lente & Cafea puteți petrece seri atemporale în compania Luizei Zan. Tânăra cântăreață rezidentă la Lente are deja două premii la decisivul Festival de Jazz de la Montreux și unul la Cerbul de Aur.

Joi seara, când au loc concertele Luizei, este în cuvintele ei „un moment rupt de spațiul și timpul cotidian“, în care inimile bat prea tare, simulând „prea multele și prea puternicele sentimente ce mă încearcă“ (www.luizazan.com). Luiza știe că vocea nu vine din corp, ci tocmai invers, și atunci muzica este deplină și robustă, de la interpretări din doamnele grele ale jazz-ului până la bijuteriile vocale din compozițiile proprii.

Bucureștiul apare în sfârșit pe harta turistică și cu tururi arhitecturale prin proiectul E-cart.ro, care ne propune un tur al clădirilor proiectate de Marcel Iancu. Dacă vreți să vă transportați în anii ’30 și să vedeți clădirile moderniste ale celui care a fost prieten cu Tristan Tzara și Ion Vinea, profitați de prima hartă a unui traseu arhitectural bucureștean.

Tot în timp călătorim și prin expoziția deschisă până pe 31 ianuarie 2009 în foaierul Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian“, care conține machete ale invențiilor lui Leonardo da Vinci, de la aparate de zbor la mașini de război. Expoziția „Invențiile unui geniu“ a încântat deja publicul din 60 de țări. Deja pentru a doua stagiune pe scena TNB, „Privi­ghe­toa­rea și trandafirul“ este o adaptare proaspătă și caldă a basmului lui Oscar Wilde, cu participarea lui Carmen Ungureanu, Marius Manole și Eduard Adam, cu multimedia de la Ion Cocan și muzica lui Yann Le Blay.

Articole asemanatoare
Arhiva trupei Radiohead e publică și este foarte utilă fanilor și nu numai
Documentarul „Coachella: 20 de ani în deșert” va fi difuzat pe YouTube (premieră trailer)
10 evenimente din muzică pe care să le urmărești neapărat în 2020
Hallmark își cere scuze pentru că a retras reclamele pentru cupluri LGBT

Comenteaza acest articol

Deschide-ți inima la lente

by realitatea   2 min
0