Tabu
BEAUTY Slider

Descoperire fascinantă despre femeile cu ochi albaștri

ochi albaștri

Albastrul este una dintre cele mai dorite culori în ceea ce privește ochii din întreaga lume. Adânci și senzuali, ochii albaștri reflectă oceanul și cerul, dar și frumusețea personalității tale. Acest lucru a fost confirmat acum de știință! Persoanele cu ochii albaștri sunt mai atractive, este concluzia cercetătorilor germani de la Universitatea Regensburg. De-a lungul timpului s-a tot spus că persoanele cu ochi albaștri sunt speciale. Iar în literatura de specialitate, părul și culoarea ochilor au fost folosite pentru a descrie personalitatea unui personaj.

De aceea, un grup de cercetători din Germania au decis să studieze acest stereotip în 2011. Rezultatele sunt destul de interesant. Autorii studiului au invitat 80 de participanți să  privească fotografiile a 60 de femei cu vârste cuprinse între 15 și 65 de ani și să le evalueze ochii. Spre surprinderea lor, aceștia au constatat că nu există nicio legătură între culoarea ochilor și atractivitatea acelei persoane, dar totuși, majoritatea participanților a ales persoanele cu ochi albaștri. E posibil ca ochii albaștri să nu vă găsească neapărat un  partener, asta în cazul în care îl căutați, dar cu siguranță vei avea mai mult succes. Acest lucru se datorează și faptului că albastrul ochilor este asociat cu tinerețea.

Personale cu ochii albaștri sunt și diferite, dintr-un simplu motiv: culoarea lor este în întregime structurală. Aceste persoane au o stromă complet incoloră, fără pigment și nu conține depozite excesive de colagen.Asta înseamnă că lumina care intră în ea este împrăștiată înapoi în atmosferă și, ca urmare a efectului Tyndall, creează o nuanță albastră. Lucrul interesant este că ochii albaștri nu au, de fapt, o anumită culoare: totul depinde de cantitatea de lumină la care te uiți.

8 curiozităţi despre persoanele cu ochii albaştri

  1. Un cercetător din Danemarca a ajuns la concluzia că toate persoanele cu ochi albaştri au un strămoş comun, care a suferit o mutaţie genetică acum 7.000-10.000 de ani.
  2. Oamenii cu ochii albaştri sunt mai rezistenţi la băutură. De asemenea, sunt mai predispuşi să facă abuz de alcool.
  3. Fiind mai deschişi la culoare, ochii albaştri au mai puţină melanină şi sunt mai sensibili la lumină. Din acest motiv, dacă ai ochii albaştri, asigură-te că porţi ochelari cu protecţie împotriva razelor ultraviolete când afară soarele bate cu putere.
  4. O mulţime de cântece au fost scrise despre ochii albaştri: „Blue eyes”- Elton John, „Behind blue eyes” – Limp Bizkit, „Blue eyes”- BZN, Eric Clapton – „Blue eyes blue”, „Bad Luck Blue Eyes Goodbye” – The Black Crows, „Pale Blue Eyes” – R.E.M sau „Blue Eyes Cryin in the Rain” – Willie Nelson.
  5. Indivizii cu ochii albaştri sunt cel mai des întâlniţi mai la nordul planetei din cauză că acest tip de ochi se adaptează mai greu la lumină.
  6. Orice persoană care are ochi albaştri şi nu aparţine rasei albe are un strămoş atât din partea mamei cât şi din cea a tatălui care a făcut parte din această rasă.
  7. Aproximativ 8% din populaţia globului are ochii albaştri.
  8. Chiar dacă se spune că toţi bebeluşii se nasc cu ochii albaştri, asta nu e în totalitate adevărat. Aceştia se pot schimba chiar înainte să se nască. Cu cât ochii sunt mai închişi, cu atât au mai multă melanină.

ARTICOLE SIMILARE

Margot Robbie o va interpreta pe Sharon Tate în filmul lui Quentin Tarantino

Andreea Damian

Femeia care s-a hotarat sa NU SE MAI SPELE! Vezi CUM ARATA dupa 6 saptamani

Cum se spală cel mai rapid covoarele? Metode profesionale pentru a curăța mașina și covorul casei

realitatea

Pune varză pe sâni înainte de culcare, timp de 20 de minute. Efectele sunt surprinzătoare

Andreea Damian

După ce a pierdut o avere în 2018, Victoria Beckham face un anunț important despre imperiul ei de modă

Andreea Damian

Lily Cole și Sophie Ellis-Bextor promovează Rimmel

realitatea

1 comentariu

Descoperire fascinantă despre femeile cu ochi albaștri – articolada.ro 15 August 2018 at 13:32

[…] Adânci și senzuali, ochii albaștri reflectă oceanul și cerul, dar și frumusețea personalității tale. Acest lucru a fost confirmat acum de știință! Persoanele cu ochii albaștri sunt… continuarea este pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu