Tabu
Image default
FASHION

Designer-ul săptămânii: Alexander McQueen

Alexander McQueen este designer și s-a născut în Londra, pe 17 martie 1969, cu numele de Alexander Lee.

Născut în East End Londra, fiul unui șofer de taxi, McQueen a început să facă rochii pentru cele trei surori ale sale de la o vârstă fragedă, anunțând de pe atunci intenția sa de a deveni creator de modă.

Alexander a părăsit Åžcoala Rokeby la 16 ani, alăturându-se apoi mai multor designeri, precum Anderson & Sheppard, Gieves & Hawkes, Angels & Bermans, pentru a face ucenicie. În timpul uceniciei a avut ocazia să-i îmbrace pe Mikhail Gorbachev și pe Prințul Charles.

La 20 de ani, McQueen a petrecut o perioadă lucrând cu Koji Tatsuno, înainte de a călători în Milano, pentru a lucra pentru Romeo Gigli.

În 1994, Alexander s-a întors în Londra, unde a terminat Central Saint Martins College of Art and Design. Colecția sa creată pentru examenul de absolvire a fost cumpărată în întregime de Isabella Blow, cea care l-a inspirat să-și schimbe numele din Alexander Lee în Alexander McQueen.

McQueen este cunoscut pentru prezentările sale de modă excentrice și pentru prietenia sa cu Kate Moss, care îi este și muză și cu regretata Isabella Blow.

Din 1996 până în 2001, Alexander a fost head designer la Givenchy. În decembrie 2000, Alexander a încheiat un parteneriat cu Gucci Group, în urma căruia este acționarul a 51 la sută din acțiuni.

În prezent, Alexander McQueen are magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano și Las Vegas.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să te îmbraci ca să-ţi pui în evidenţă bronzul

Andreea Damian

Chanel si-a prezentat colectia de primavara 2011

realitatea

Christmas Night Shopping Party

realitatea

Bunicuța fashionistă, virală pe Instagram la 68 de ani. FOTO

Andreea Damian

Tendințele modei pentru primăvara/vara 2021

Andreea Damian

Julia Stegner pe coperta Vogue Germania din decembrie

realitatea

Scrie un comentariu