Home > Fashion > Designerii duc covoarele din case pe podium

Designerii duc covoarele din case pe podium

Monocrome, dungate, florale sau cu franjuri covoarele sunt produse într-o varietate largă de desene sau modele.

Poate până în prezent nu te-ai fi gândit la haute couture atunci când ți-ai privit covorul vechi, ei bine, asta se va schimba în curând. La defilarea de toamnă/iarnă de la Marni, invitații au fost așezați pe grămezi de covoare vechi. Pentru show-ul de primăvară/vară care aniversa cei 50 de ani ai lui Ralph Lauren, modelele au defilat pe un podium alcătuit dintr-un mozaic de covoare. Podeaua a fost imprimată în stilul unui covor de la Chloé, cu un model care purta ceea ce părea o parte dintr-un covor în formă de miniskirt, în timp ce un alt covor a fost așezat pe fundal imprimat cu logo-ul pentru show-ul de toamnă/iarnă de anul trecut de la Balenciaga.

O retrospectivă pentru Anni Albers, designerul textil de la Bauhaus, s-a deschis la Tate Modern, care va include covoarele ei în prezentare. O mulțime de designeri, au create de curând haine cu referință directă la creațiile Albers. De la colecția de toamnă/iarna a lui Raf Simons, Calvin Klein, până la lanțul de stradă Zara, influența ei este vastă. Și Paul Smith a proiectat o colecție în acest sezon cu lucrarea lui Albers drept inspirație declarată.

Un model poartă un covor – fustă la spectacolul Chloé

Pe lângă îmbrăcămintea inspirată de covoare, covorul în sine are anul acesta o importanță mai mare care se leagă de reînvierea meșteșugurilor. Acest lucru combinat cu faptul că acest articol utiliar apare în fundal în toate pozele tip shoefies (adică selfie cu pantofi) a adus covorul pe primul loc în moda anului 2018.

Articole asemanatoare
Stella McCartney a promovat hainele reciclate la săptămâna modei de la Paris
Karl Lagerfeld – designerul care a revoluționat moda, numit regele – a murit
Vegan Fashion Week
Primul Vegan Fashion Week: moda poate fi prietenoasă cu mediul
dyfashion
DyFashion – universul femeilor pasionate de modă

Comenteaza acest articol

Designerii duc covoarele din case pe podium

by realitatea   1 min
0