Home > Fashion > Designerul săptămînii: Elie Saab

Designerul săptămînii: Elie Saab

Elie Saab, născut pe 4 iulie 1964, cunoscut uneori și doar ca ES, este un fashion designer de origine libaneză.

În 1982, Saab și-a lansat propriul fashion-label în Beirut, la numai 18 ani. Workshop-ul principal rămîne în Liban, o țară de care este profund atașat. Are workshop-uri de asemenea și în Milano și în Paris.

Saab este un auto-instruit. A început să facă haine cînd era copil și a știut că într-o zi va face bani din asta. În 1981 s-a mutat la Paris pentru a studia moda, dar a sfîrșit prin a se întoarce și a-și deschide propriul workshop în Liban, în 1982.

În 1997 Saab a fost primul designer non-italian care a devenit membru al Italian Camera Nazionale della Moda, și în 1997, și-a prezentat prima sa colecție în afara Libanului, la Roma. În 1998 a început prêt-à-porter-ul în Milano, și în același an, a ținut o prezentare de modă în Monaco la care a asistat și Prințesa Stéphanie de Monaco.

A devenit un succes peste noapte în momentul în care a fost primul designer libanez care a îmbrăcat o cîștigătoare Oscar, pe Halle Berry, în 2002.

În mai 2003, Chambre Syndicale de la Haute Couture l-a invitat să devină membru, și și-a prezentat prima colecție de haute couture în Paris, 2003. Prima sa colecție de prêt-à-porter în Paris a fost cea de primăvară-vară 2006, Paris devenind astfel locul unde își prezintă colecțiile.

Creațiile sale au fost purtate de multe nume sonore, printre care Christina Aguilera, Catherine Zeta-Jones, Beyonce, Elizabeth Hurley, Marcia Cross, Teri Hatcher și Angelina Jolie.


Loading...

Comenteaza acest articol

Designerul săptămînii: Elie Saab

by realitatea   1 min
0