Tabu
Image default
FASHION

Designerul săptămânii: Marc Jacobs

Marc Jacobs… Un designer care a acaparat lumea modei, iar creeațiile sale au făcut furori în toată lumea. Un designer al cărui nume nu mai are nevoie de prezentare. De aceea ne-am gândit că în loc să vă vorbim despre creațiile lui pe care probabil le admirați și voi la fel ca noi, mai bine vă povestim începuturile unui nume care va rămâne veșnic asociat cu fashion-ul.

Marc Jacobs s-a născut în New York, din doi părinți evrei. A urmat Liceul de Artă și Design din New York, absolvind în 1981. La vârsta de 15 ani s-a angajat ca "stockboy" la un boutique de haine avant-garde, Charivari.

De acolo, Jacobs a plecat să studieze la Parsons The New School for Design. În timpul studiilor, Marc a câștigat Premiul Perry Ellis Gold Thimble în 1984 și în același an a fost premiat cu Premiul Chester Weinberg Gold Thimble Award și Premiul Studentul anului, Design.

În timp ce încă era la Parsons, Marc s-a apucat de creat și vândut pulovere croșetate de mână. Prima lui colecție a fost pentru Reuben Thomas Inc. După finalizarea studiilor la Parsons, Marc a devenit designer la Perry Ellis până în 1993, când succesul său a venit datorită colecției "grunge". Cu Robert Duffy , Jacobs a format Jacobs Duffy Designs Inc., care continuă și în ziua de astăzi.

În 1986, a apărut prima colecție cu label-ul Marc Jacobs. În 1994 a creat prima sa colecție pentru bărbați. În 1997 Jacobs a fost numit creative director la Louis Vuitton.

Jacobs este cunoscut pentru ciudatele sale alegeri în materie de imagini ale brand-ului său. Printre vedetele alese să reprezinte Marc Jacobs s-au regăsit Dakota Fanning, Stephen Malkmus, Jarvis Cocker, Michael Stipe de la R.E.M., Chloë Sevigny, t.A.T.u., Victoria Beckham (poza), M.I.A. și Sofia Coppola.

În 2009, Jacobs a fost clasat pe locul 15 în "Topul 50 al celor mai puternici bărbați și femei gay din America". La începutul anului 2009 a fost anunțată logodna lui Marc Jacobs cu prietenul său, brazilianul Lorenzo Martone.

ARTICOLE SIMILARE

Un manechin renumit a spus adio casei de lenjerie intimă Victoria’s Secret

Andreea Damian

Modelul transexual Lea T poarta rochie Givenchi pe coperta Lurve

realitatea

Trend Alert: Rochii metalice

realitatea

Megan Fox si Rafael Nadal pozeaza semi nud pentru Armani

realitatea

Trend: Origami

realitatea

Ai uitat cum să te îmbraci la birou? Ghid de stil

Andreea Damian

Scrie un comentariu