Home > Lifestyle > Stiri > Designerul săptămânii: Tom Ford

Designerul săptămânii: Tom Ford

Thomas Ford (născut pe 27 august, 1961) este un designer de modă american. Succesul său internațional a venit odată cu angajarea sa la Gucci și crearea label-ului personal, Tom Ford.

Ford s-a născut în Austin, Texas. Primii ani i-a petrecut în suburbiile din Houston, Texas și San Marco. La 11 ani, părinții lui s-au mutat împreună cu el în New Mexico.

La vârsta de 17 ani, proaspăt absolvent, Tom s-a mutat în New York pentru a studia istoria artei la Universitatea din New York. Ford s-a lăsat de universitate după doar un an, preferând să se concentreze pe cariera sa actoricească în reclame TV; la un moment dat Tom a fost actorul principal din 12 reclame naționale, simultan.

Ford s-a apucat apoi să studieze arhitectura interioară la Åžcoala de design Parson din New York. În timpul șederii sale în New York, Ford a devenit un client fidel al legendarului club de noapte Studio 54, unde a descoperit și faptul că era gay. Influențele disco-glam ale clubui Studio 54 urmau să aibă o mare influență asupra creeațiilor lui fashion.

Înainte de a absolvi, Ford a petrecut șase luni în Paris, unde a lucrat ca intern la Chloe, departamentul relații cu publicul. În 1988 Ford a lucrat timp de doi ani pentru Perry Ellis. În 1990, Ford, care avea să mărturisească faptul că propria lui cultură americană îl inhibă, a hotărât să accepte jobul de designer al brand-ului Gucci, hotărât să se mute la Milano.

Ford a mai fost designer și pentru Yves Saint Laurent, în momentul în care acest label a fost achiziționat de Gucci. În 2004, Ford a părăsit Gucci, deschizându-și propria casă de modă, Tom Ford.

Viața personală a lui Tom Ford pare foarte stabilă, având în vedere că Tom este într-o relați cu jurnalistul Richard Buckley, de mai bine de 20 de ani.


Loading...

Comenteaza acest articol

Designerul săptămânii: Tom Ford

by realitatea   1 min
0