Tabu
Image default
FASHION

Designerul săptămânii: Vivienne Westwood

Dame Vivienne Westwood s-a născut pe 8 aprilie 1941 și este designerul britanic responsabil pentru curentele punk și wave din fashion. Vivienne este cunoscută și pentru legăturile cu Sex Pistols via Malcom McLaren, managerul trupei, alături de care și-a deschis primul butic cu haine, SEX.

Westwood a studiat la Åžcoala de Are Harrow,un trimestru la Universitatea Westminster și apoi la Middlesex University Trent Park College. Mai apoi a fost profesoară la școala North London, declarând mai târziu în interviuri că i-a plăcut foarte mult rolul de profesoară.

Primul soț al lui Vivienne a fost Derek Westwood. Din căsătoria lor au reieșit doi copii, Rose și Ben. Apoi Westwood l-a cunoscut pe Malcom McLaren, care a devenit managerul trupei de punk, Sex Pistols. Cei doi au făcut un copil, un fiu numit Joseph. Vivienne a continuat să predea până în 1971, când Malcom s-a hotărât să deschidă un butic în Londra, numit SEX.

Westwood a început, astfel, să vândă outfit-uri foarte excentrice pentru anii ’70. Westwood încă mai deține acel butic care acum se numește World’s End. Stilul punk englezesc a început să ia amploare în momentul în care formația Sex Pistols a început să poarte creațiile de la buticul SEX.

Stilul punk includea moda fetiș, bondage, ace de siguranță, lame de ras, lanțuri de bicicletă, zgărzi de câini și de asemenea coafuri și machiaj nonconformist. Westwood și McLaren au lucrat împreună pentru a revoluționa lumea modei, iar impactul lor este simțit puternic și în moda contemporană. Westwood are, în prezent, cinci magazine exclusiv ale ei, trei în Londra, unul în Leeds și unul în Milano.

Colecția cea mai nouă a lui Vivienne se numește "Gold and Treasure, Adventure and Exploration." În afară de munca ei de designer de haine, Vivienne a colaborat și la designul unei colecții de cești de ceai. Creațiile ei au fost de asemenea prezente în filmul Sex and the city, rochia de mireasă a lui Carrie devenind un item-icon.

Vivienne este, de asemenea, activist politic. Cunoscută mai ales pentru lupta împotriva terorismului, Westwood a militat prin crearea de tricouri cu sloganul "I AM NOT A TERRORIST, please don’t arrest me".

ARTICOLE SIMILARE

Noua modă inspirată din lumea cailor

Ciocîrlan

Alina Comanescu

realitatea

Ținute de petrecere: cum să porți paietele și auriul

Andreea Damian

Christina Aguilera se dezbarcă pentru GQ-ul german

realitatea

Cutezătoarele, târg vintage și schimb de haine

realitatea

Ce outfituri cool a purtat Kate Middleton în timpul turneului regal din Caraibe

Andreea Damian

Scrie un comentariu