Home > Health > Despre antrenamente si inima!

Despre antrenamente si inima!

Articol scris de: Oana Terteleac, singurul Master Spinning Instructor din Romania sj unul dintre cei 146 la nivel mondial. Preda clase Spinning la ONE Fitness si este Ambasador Spinning in Romania.

Numite si Zone de Energie in Spinning (Energy Zones), antrenamentele specifice in Spinning se deruleaza pe baza unor principii foarte clare, pe care orice instructor certificat ar trebui sa le urmeze. Nu pentru ca asa spun eu, nu pentru ca asa spun arhitectii programului Spinning, ci pentru ca acest cadru de pregatire este rezultatul unor eforturi extrem de serioase si bine fundamentate, al unor studii si analize in care au fost implicati medici, ciclisti de performanta, esantioane reprezentative de populatie si antrenori de talie mondiala.        3

Pentru a slabi sanatos si pentru a ne transforma corpul, pentru a deveni cea mai buna versiune a noastra, trebuie sa incepem prin a antrena cel mai important muschi pe care il avem: INIMA.

In primul rand, investe intr-un ceas care iti monitorizeaza frecventa cardiaca.
In al doilea rand, solicita-i instructorului sa iti spuna exact cum anume te vei antrena la clasa de Spinning respectiva, in functie de obiectivele de fitness urmarite si de tipul antrenamentului. Gandeste- te la inima ca la un biofeedback, o reactie de raspuns la nivelul de efort pe care corpul il depune in cadrul antrenamentului.

4

Instructorul te va sfatui unde sa lucrezi cu pulsul pentru a avea  rezultate optime. Corpul foloseste aproape exclusiv rezervele de  grasime pe post de combustibil atunci cand antrenamentul se  desfasoara cu inima lucrand intre 65% si 75% din frecventa  cardiaca maxima Nu exista niciodata prea mult timp petrecut in  antrenamente de anduranta, acestea fiind aur curat pentru pentru sistemul cardiovascular, pentru metabolism, pentru cresterea imunitatii si pentru obtinerea unei conditii fizice foarte bune.

Pe masura ce trecem dincolo de 75%, corpul va create mult consumul de glicogen, pentru ca va trebui sa faca fata unui efort muscular si cardiovascular mai intens. Undeva intre 75% si 85% din frecventa cardiaca maximala se antreneaza anduranta musculara, se creeaza o mai mare rezistenta la efort. Acolo ne place sa urcam munti incredibili pe bicileta de Spinning, simtim cum fiecare fibra munceste pentru a invinge rezistenta. Aici intervine foarte mult factorul psihologic si disponibilitatea fiecaruia in a “suferi” putin pentru a deveni mai puternic si pentru a accepta ca luptam cu adversitatea in fiecare secunda si ca avem in noi forta de a o invinge. Partea frumoasa este ca la Spinnjng, oricat de greu lucrezi, nu vei face febra musculara si a doua zi poti face  noi antrenamente fara nicio problema.

Cu cat vei fi mai sanatos si mai fit, antrenamentele de inalta intensitate vor fi mai usor tolerate si vei reusi sa sustii perioade mai lungi de lucru. Insa, nu uita, 90% din timpul total de antrenament, de dragul sanatatii tale si de dragul casei care iti gazduieste sufletul in aceasta viata, trebuie sa fie complet aerobic, adica sub 80- 85% din frecventa cardiaca maximala. In plus, nu uita cat de important este bilantul cardiac, vizita anuala la cardiolog si acordul medicului pentru a determina si acomoda potentiale riscuri. feat

Daca te-as intreba, pe o scara de la 1- 10, cat de inteligent te consideri, sigur ai da un raspuns peste 7. Nu o spun eu, ci un grup foarte renumit de sociologi care au condus cateva grupuri de test.

Asa ca, in lumina acestor date, te invit sa te antrenezi inteligent, sa ai parte de instructori a caror unica preocupare sa fie sanatatea ta. Fii destept atunci cand discutam despre ce faci cu adevarat de calitate pentru corpul tau!

Articole asemanatoare
Vrei să arăți sexy ca topmodelele Victoria’s Secret? Ce antrenamente trebuie să faci
rihanna
Vezi prin ce exercitii fizice se mentine Rihanna

Comenteaza acest articol

Despre antrenamente si inima!

by realitatea   2 min
0