Tabu
LIFESTYLESlider

Despre automotivare. Cateva carti cu sfaturi si exercitii

Automotivarea sau motivarea intrinseca, sentiment de ambitie care izvoraste din analiza fiecareia asupra propriei vieti interioare, fara a-si agata motivele si posibilitate de a-si atinge obiectivele doar prin raportare la ceea ce exista in jur. Daca o persoana este mult prea orientata spre opinia publica sau simte nevoia sa isi compare dorintele, uneori chiar sa savarseasca actiuni conform gandirii partenerului, a parintilor sau a prietenilor, uita sa mai simta, sa zicem individualist, si nu mai este atenta la propriile nevoi. Tot astfel se poate uita si automotivarea!

Cum se poate redobandi automotivarea? Activitatile care te multumesc pe
tine insati fara sa raportezi asta la parerile sefului, la beneficiile materiale pe care le poti obtine, la dorintele apropiatilor care pot fi cateodata putin egoiste.

Aceste trairi de satisfactie interioara sunt cele care dau intr-o oarecare masura sens vietii si ajuta mai ales la descoperirea continua a personalitatii. Automotivarea se poate pierde cu usurinta daca acordam atentie doar persoanelor din jur si activitatilor pe care le avem zilnic, insa pentru tine nu mai ai timp!

Uneori este nevoie de sfaturi pentru a ne reaminti cum sa ne bucuram de un simplu moment cu adevarat; cum sa iti oferi mai multe momente de bucurie! Cel mai bun prieten al omului si in cazul acesta, este cartea!

Cateva carti cu sfaturi si exercitii

101 cai spre automotivare, Steve Chandler, este practic o culegere de exercitii care ajuta la autocunoastere, ca apoi, dupa initierea spre lumea interioara a celui care le practica, acesta sa ajunga la exercitii de automotivare si de mentinere a disciplinei temperamentale si spirituale obtinute pe parcurs.

Legile carismei (titlu original The laws of Charisma. How to Captivate, Inspire and Influence for Maximum Success), Kurt W. Mortensen; succesul din titlu de data asta nu se refera la vreun succes in afaceri, ci la imbunatatirea dispozitiei generale prin apel la umor, la creativitate, prin ascultarea instinctului, prin atentia acordata pasiunilor, prin incredere in propria persoana. Acestea sunt doar putine dintre calitatile pe care cunoscuta voce americana a autorului si a oratorului Kurt Mortensen le descrie si apoi explica de ce sunt necesare pentru a atinge un anumit standard, o anumita calitate a vietii.

Arta pierduta a vindecarii, dr. Bernard Lown. Chiar daca autorul este un renumit cardiolog, laureat cu premiul Nobel pentru descoperirile sale medicale, dr. Bernard Lown explica pe intelesul oricui cum motivul real al unei dureri poate fi aflat doar cu ajutorul unei comunicari eficiente si o ascultare activa din partea medicului si din partea celor din jur. Pare paradoxal, dar nu este o contradictie! A-i asculta pe cei din jurul nostru atunci cand acestia au nevoie de noi ajuta la cunoasterea indeaproape a celor dragi, pentru a nu pierde cumva legatura cu ei in caz ca isi schimba comportamentul fata de noi atunci cand se afla in momente dificile. Exercitiul comunicarii active ajuta la intelegerea realitatii si ne ajuta la formularea unor concluzii la care singuri nu ne-am fi gandit.

ARTICOLE SIMILARE

Iulia Vantur renunta la tot pentru o cariera la Bollywood! Vrea sa se stabileasca definitiv in India

Regizorul „Fifty Shades of Grey” face un biopic despre Amy Winehouse

Andreea Damian

Sarbatoreste dragostea la New York cu Durex!

ANDA ADAM lui Slav: “Sa fugim in lume!” Joc in patru!

Moda în SUA: își pun piercing dermal în loc de inel de logodnă

Andreea Damian

Justin și Hailey Bieber s-au căsătorit din nou și au pus pe Instagram primele imagini de la nuntă

Andreea Damian

Scrie un comentariu