Tabu
lifestyle

Despre Regele Lear de la Bulandra, cum nu veti citi in niciun ziar

cel mai spectaculos lucru , dar in acelasi timp si cel mai fin de observat, e relatia speciala care s-a creat pe parcursul repetitiilor intre dna mariana mihutz si dorina chiriac, prima e regele, cealalta e bufonul.
o relatie care functioneaza nu doar pe scena, ci si in afara ei.

simbata la primul snur, in rolul bufonului a jucat virginia mirea ( rolul are dubla distributie), iar dorina a privit totul de pe margine, asezata pe o pernutza. era o repetitie la care participau prietenii apropiati (printre ei, liviu ciulei si f murray abrahams, interpretul lui salieri in filmul amadeus regizat de milos forman).

dupa o ora de repetitii, dna mihutz a inceput sa tuseasca usor, aproape de nesimtit pentru spectatori. dorina a tisnit dintre pernutze, s-a strecurat aproape invizibila printre decoruri si i-a dus un pahar cu apa. un gest care doua zile mai tirziu s-a intors ca intr-o relatie mama fiica.

la repetitia de marti (de acum deja cu public platitor de bilete), andrei serban i-a cerut dorinei sa repete o secventa in ploaie. cum dorina era pregatita pentru o alta secventa si nu avea pelerina de ploaie, s-a udat foarte tare in timp ce executa improvizatia pe care o ceruse regizorul. publicul se amuza, dorina era mi-nu-na-ta, iar doamna mihutz solicita prin gesturi ferme,din culise, un prosop mare. cind dorina a terminat, dna mihut a inceput sa o stearga cu prosopul ca si cum ar fi fost o mama care-si scoate copilul din baie. era foarte multa complicitate, caldura si familiaritate in gesturile lor. despre cuplul pe care-l fac pe scena nu e de spus decit: mi-nu-na-ti-e.

***
 doua dintre actritele care joaca acum in regele lear l-au “urmarit” de-a lungul timpului pe regizor, in speranta ca vor lucra cindva impreuna. anul trecut, ioana pavelescu a asistat la repetitiile de la Pescarusul , la Sibiu pret de citeva zile. era atunci in compania lamiei beligan si sorbea din priviri fiecare dintre explicatiile regizorului. astazi si lamia si ioana au in portofoliu “un rol la andrei serban”. lamia in Cazul Tanacu, ioana in Lear, rolul fiului nelegitim al lordului Gloucester, Edmund.
iuliana ciugulea se afla intr-o situatie similara. in martie 2006 se afla la repetitiile de la Purificare, la Cluj, pentru a realiza un interviu cu andrei serban, pentru realitatea tv. era pe o bancuta si executa cu mintea exercitiile de concentrare pe care actorii le faceau pe scena. se vedea pe chipul ei cum numara in gind, in ritmul celor de pe scena. astazi e albany, sotul uneia dintre fiicele regelui Lear.
 in distributia piesei care se va juca din toamna la Teatrul Bulandra, dar care mai are doua repetitii text -joi si vineri – se mai afla valeria seciu, dana dogaru, daniela nane, andreea bibiri.

ARTICOLE SIMILARE

Geri Halliwell își iese din… sutien

realitatea

Cristina Spatar traieste o adevarata drama: “Am fost la PSIHOLOG si la PREOT”!

LOVE STORY: Mânjitul și răsfățata

realitatea

Mama lui Kim Kardashian, desfigurata de botox!

RIHANNA – topless in Hawaii! Galerie FOTO

realitatea

Oana Zăvoranu: “Mi se întâmplă des să-mi cadă capul într-o parte”

1 comentariu

sailormoon 17 July 2008 at 14:09

abia astept sa vad si eu aceasta piesa! distributia mi se pare high quality: mariana mihut, valeria seciu, dana dogaru, daniela nane, andreea bibiri, dorina chiriac… felicitari andrei serban!

Răspunde

Scrie un comentariu