Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Detoxifiere spirituală: noua modalitate de a slăbi o dată pentru totdeauna

Slăbitul începe cu lucrul asupra ta pentru a-ți descoperi „adevăratul eu”! Acesta este credo-ul detoxifierii spirituale, tendința de slăbire care cunoaște o popularitate din ce în ce mai mare.

Ce au în comun solistul Coldplay Chris Martin, regizorul Tim Robbins și creatoarea de modă Stella McCartney? Toate aceste vedete urmează preceptele doctorului Habib Sadeghi, expert în medicina integrativă. Printre pacienții săi se află și actrița Gwyneth Paltrow care a scris prefeța cărții noului guru de bunăstare la Hollywood: Spiritual Detox (Seeking Midi edition).

Dr. Habib Sadeghi

„Înțelegerea lui despre interacțiunea dintre minte, corp și spirit îi permite să facă schimbări dramatice în viața pacienților ei, inclusiv eu”, scrie Gwyneth Paltrow în prefața cărții. „El a înțeles ceea ce medicina modernă abia începe să descopere și anume că gândurile și emoțiile au mult mai multă influență asupra sănătății decât am crezut. Orice afecțiuni de care suferim, vindecarea, pentru a fi completă și durabilă, trebuie să înceapă la un nivel mai profund.”, mai spune actrița.

Pentru a slăbi trebuie să vă schimbați mentalitatea

Dincolo de aspectul celebrității, detoxifierea spirituală reprezintă o nouă variantă pentru a aborda problemele de greutate care nu pot fi rezolvate cu diete repetitive sau cu o baghetă magică. Pentru a slăbi, soluția implică inevitabil o introspecție lungă și profundă. Mai presus de toate, oamenii care caută să slăbează nu trebuie să se bazeze doar pe experți (nutriționiști, antrenori, medici) în speranța că vor face minuni.

Deși pot sprijini pacienții în procesul lor de schimbare, ei nu pot ajuta pacientul să slăbească. „Soluția este în tine”, insistă dr. Sadeghi. Trebuie să ieșim din tiparul mental din copilărie care ne face să cădem din nou în aceleași moduri și să ne împiedice să ne dăm seama cine suntem noi înșine și să slăbim. Pentru a ne vindeca sau a vedea o schimbare reală în viața noastră, trebuie să abordăm situația pe trei fronturi în același timp: corp, minte și spirit.

Gwyneth Paltrow

Greșeala în majoritatea tratamentulelor medicale, psihologice sau nutriționale este accentul care se pune pe tratarea straturilor superioare ale ființei. Este ca și cum ai trata simptomul în loc de cauză. „Una dintre cele mai bune modalități de a te ajuta să slăbești este să-ți schimbi gândirea, altfel modelul infernal se va repeta ad vitam aeternam: slăbim, ne îngrășăm, ne deprimăm, mâncăm din nou, ne îngrășăm, urmăm din nou o dietă etc. Și așa ne închidem într-o buclă mentală.”, spune medicul vedetelor.

Detoxifiere spirituală: 6 chei pentru a slăbi … altfel

Pune capăt presiunii obiectivelor: cu regimurile , ne punem sub o presiune enormă! Vrei să slăbești repede – 3 kg într-o lună înainte de plajă sau pentru nunta ta – iar asta este o greșeală! Trebuie să ne detașăm de „obiectivele” de atins și de „termenele limită” care maschează problema de bază și reformulează aceste gânduri pentru a le vedea dintr-un unghi opus.

Să fii responsabil pentru alegerile tale: acesta este probabil cel mai greu de recunoscut, dar noi înșine creăm circumstanțele existenței noastre prin credințele pe care le-am ales.

Schimbarea vocabularului: acesta este un exercițiu care poate fi pus în practică imediat. Evitarea formelor negative prin eliminarea tuturor „nu”, „nu”, „nu”, „mai mult” … și , de asemenea, „ar trebui” sau „ar trebui să am” … Pentru că acest vocabular conotează întotdeauna o anumită cantitate de judecată care generează sentimente de frică, vinovăție sau rușine. „În schimb, optează pentru: aș putea”, sugerează dr Sadeghi. „Înseamnă că ai de ales, îți dă puterea, fără să pară un ultimatum”.

Gândește ca o persoană slabă: pare a fi metoda Coué, dar merită să încerci. „La restaurante, de exemplu, comandă mâncare așa cum ar face o persoană slabă”, sugerează dr. Sadeghi. Bucură-te de deserturi, mergi, fă exerciții fizice, spuneți „nu, mulțumesc” deliciilor. Organismul tău va reacționa, se va adapta la noua ta stare de conștiință.

Fugi de prietenii toxici: unii oameni dau vibrații negative. Pentru dr. Sadeghi: „Este extrem de important să stăm cu oamenii care ne susțin, care ne fac să râdem și cu care ne simțim bine”.

Fii răbdător: nu ne-am îngrășat într-o zi, nu vom slăbi într-o zi. Este o certitudine. Dacă dietele nu funcționează, este pentru că suntem obsedați de acul cântarului atunci când ar trebui să lucrăm la întreaga problemă a supraponderalității noastre în amonte. Drumul către descoperirea „sinelui nostru real” și recâștigarea libertății de a gândi și a experimenta corpul nostru fără piedici nu este un râu lung și calm. Dar fiecare pas este o mică victorie.

ARTICOLE SIMILARE

A apărut crema contraceptivă

realitatea

De ce unii oameni care nu au avut Covid-19 ar putea avea deja imunitate

Andreea Damian

Povestea din biblioteca: Mic dejun la Tiffany, Truman Capote

realitatea

Lavinia Pârva pleacă din casa lui Ştefan Bănică

Andreea Damian

Femeile care se îmbracă sexy la festivitatea de absolvire, mai puțin competente?

Andreea Damian

Istorii Tabu: Swinging

realitatea

Scrie un comentariu