Tabu
CULTURE Slider

Dezastru pentru gigantul de entertainment Disney

disney

Gigantul din domeniul divertismentului, compania americană Walt Disney, a anunţat marţi că va concedia aproximativ 28.000 de angajaţi în Statele Unite în divizia parcurilor tematice.

Întreaga sa activitate, care mai include croaziere, evenimente şi produse conexe, este afectată puternic de criza sanitară generată de pandemia de COVID-19, informează Reuters.

Decizia a fost determinată de „impactul prelungit al COVID-19 asupra afacerii noastre, inclusiv reducerea capacităţii în parcuri care are legătură cu distanţarea fizică şi incertitudinile referitoare la durata pandemiei”, a explicat într-un comunicat de presă compania.

Walt Disney şi-a redeschis toate parcurile, cu excepţia Disneyland-ului din California.

Aproximativ două treimi din angajaţii care vor fi disponibilizaţi sunt lucrători cu jumătate de normă, conform sursei citate. La 31 decembrie, numărul total al angajaţilor companiei era de 223.000 de persoane.

În perioada aprilie – iunie, veniturile companiei din activităţile realizate în parcuri şi evenimente au scăzut cu 85%, la 983 de milioane de dolari. În aceeaşi perioadă, compania a încasat în total 11.8 miliarde de dolari, mai puţin de jumătate decât anul trecut.

ARTICOLE SIMILARE

Terminator 6, prima imagine oficială. Transmite clar un mesaj de women empowerment

Andreea Damian

Motivul ciudat pentru care Kristen Bell poartă mănuși la piscină

Andreea Damian

Top 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie

realitatea

Cum ar putea terapia cu tatuaje să ajute victimele agresiunii sexuale

Andreea Damian

Afla cum sa iti faci cel mai simplu machiaj de seara

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 80. Coronavirus la Casa Albă

Andreea Damian

Scrie un comentariu