Home > Lifestyle > Diadema preferată a prinţesei Diana, purtată pentru prima dată după 25 de ani

Diadema preferată a prinţesei Diana, purtată pentru prima dată după 25 de ani

prințesa diana

Prințesa Diana sau prințesa „inimilor”, așa cum a fost botezată de popor, a avut doar două bijuterii de suflet: diadema Cambridge Lover’s Knot, care a rămas în posesia Palatului Regal, și diadema Spencer, care a fost returnată familiei sale. Aceasta din urmă tiară a fost purtată de Lady Di în anul 1981, în ziua nunții sale cu Prințul Charles.

Tiara Spencer este o diademă cu modele florale care se afla în familia ei de mai bine de 60 de ani, din perioada reginei Victoria. Acesta i-a fost primită de bunica Dianei, Cynthia, Viscountess Althorp, de către o rudă îndepărtată, pe nume Lady Sarah Spencer, drept cadou de nuntă în 1919, arată Daily Mail.

https://www.instagram.com/p/BkIKdyxnfQQ/?utm_source=ig_embed

Considerată diadema preferată a Dianei, ea a fost purtată şi de surorile ei mai mari, Jane (1978) şi Sarah (1980), cu ocazia nunţilor lor. Tiara, care a fost modificată în anii ‘30, este făcută din frunze mari, împodobite cu lalele, stele şi o inimă centrală, fiecare decorată cu diamante şi montată în argint. Forma sa curbată şi designul capricios o deosebesc de stilul mai formal al diademelor purtate în mod normal de membrii familiei regale.

Tiara Spencer a fost purtată ultima oară de Prințesa Diana în 1993, iar după moartea sa, aceasta a ajuns la familia Spencer. Iar de atunci, notează ziarele britanice, nu a mai fost văzută.

După 25 de ani, tiara Spencer a fost purtată de încă o rudă apropiată a regretatei prințese. Este vorba despre Celia McCorquodale, fiica lui Lady Sarah McCorquodale, sora mai mare a prințesei. Aceasta s-a căsătorit, sâmbătă, cu George Woodhouse la Biserica St Mary din Stoke Rochford. La eveniment au fost prezenţi şi ducii de Sussex.

Celia daughter of lady McCorquodale wears the Spencer Tiana on her wedding day

A post shared by The Royals Lives In Pictures (@kate_and_the_royals) on

Articole asemanatoare
Prințesa Diana
14 situații în care Meghan Markle și Kate Middleton au copiat-o pe Prințesa Diana și n-au dat greș
prințesa Diana
De ce prințesa Diana purta două ceasuri la mână
astrologul
Astrologul prințesei Diana prezice o nouă criză regală: „Tensiunile vor fi mari”
regina
Regina face eforturi să se apropie de Meghan, ca să nu sfârșească la fel ca prințesa Diana

Comenteaza acest articol

Diadema preferată a prinţesei Diana, purtată pentru prima dată după 25 de ani

by Andreea Damian   1 min
0