Tabu
Image default
CULTURE

DIANNE REEVES la BUCHAREST MASTERS OF JAZZ

Artista exclusiva a celebrei case de discuri Blue Note/EMI Dianne Reeves se poate lauda cu statutul de cea mai renumita vocalista jazz a timpurilor noastre. Ca rezultat al virtuozitatii ei, al dibaciei improvizationale si al stilului sau unic jazz si R&B, Reeves a castigat Grammy-ul pentru Best Jazz Vocal Performance pentru patru inregistrari consecutive – primul Grammy pentru orice categorie vocala.

De-a lungul timpului Reeves a inregistrat si interpretat extensiv impreuna cu nume de legenda precum Wynton Marsalis si Lincoln Center Jazz Orchestra, dar si cu Chicago Symphony Orchestra condusa de Daniel Barenboim si a fost unul dintre solistii invitatii care au cantat alaturi de Sir Simon Rattle si Berlin Philharmonic. Reeves a avut si primul Creative Chair for Jazz in cadrul Los Angeles Philharmonic si prima artista care a cantat vreodata la faimoasa Walt Disney Hall din Los Angeles.

Reeves a lucrat cu legendarul producator Arif Madin (Norah Jones, Aretha Franklin) pentru A little Moonlight – premiat cu Grammy – o colectie intima de 10 piese standard realizate in colaborare cu acelasi trio alaturi de care performeaza in toate concertele sale.

Cand prima sa colectie de sarbatori a fost lansata in 2004, Ben Ratliff de la New York Times a intrat in delir: “Dianne Reeves, o solista de jazz cu aptitudini uluitoare, isi ia menirea in serios; este unul dintre cele mai bune cd-uri jazz de Craciun pe care le-am auzit vreodata”.

Dianne Reeves a aparut si a cantat in filmul lui George Clooney – Good Night, and Good Luck – film nominalizat la Academy Award care face cronica confruntarii dintre Edward R. Murrow si senatorul Joseph McCarthy. Inregistrarea soundtrack-ului pentru Good Night, and Good Luck ii aduce artistei al patrulea Best Jazz Vocal Grammy in 2006. In anul 2007 Reeves a aparut in filmul documentar despre remarcabila dar prea scurta viata a lui Billy Strayhorn.

Pentru primul sau album cu noi compozitii in decurs de cinci ani – si primul de cand a primise premiul Grammy pentru sondtrack-ul Good Night, and Good Luck – Dianne Reeves, una dintre primele vocaliste din lume, revine in 2008 la casa de discuri Blue Note/EMI cu When you know, o splendida colectie de noi si vechi piese standard impreuna cu inaltatoare si molipsitoare piese originale.

Pe 25 octombrie cand va concerta in Bucuresti, la Sala Palatului, Dianne Reeves promite un spectacol de neuitat. Pretentiile artistei in ceea ce priveste alimentatia sa nu sunt iesite din comun. Va bea sucuri naturale, ceai, cafea, apa minerala si va manca in special peste si mancaruri usoare, dar si fructe, alune, ciocolata. Artista va degusta si vinurile traditionale romanesti.

ARTICOLE SIMILARE

Rolex book

realitatea

Si “cel mai mizerabil om de televiziune” e…

Primarul Cîmpeni PSD Călin Andreș și colega viceprimar Vera Dorina Cristescu au mutilat un platan premiat

Dora Constantinovici

Avantaj Consulting te asteapta la cursuri!

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 109. Ședință foto cu inamicul global nr. 1

Andreea Damian

GRAMMY 2014 – Revelatia Macklemore

realitatea

Scrie un comentariu