Home > Agenda > DiCaprio, replică pentru președintele Braziliei, care-l acuză că a finanțat incendierea pădurii amazoniene

DiCaprio, replică pentru președintele Braziliei, care-l acuză că a finanțat incendierea pădurii amazoniene

Leonardo DiCaprio

Președintele Braziliei a dat vina pe actorul și ecologistul Leonardo DiCaprio pentru incendiile din Amazonia. Starul a negat însă acuzațiile lui Jair Bolsonaro.

Bolsonaro a făcut aceste afirmații vineri, în fața susținătorilor săi: „Acest Leonardo DiCaprio este un tip tare, nu-i așa? Oferind bani pentru a incendierea Amazonului”, a spus el, fără să ofere și dovezi care să susțină acuzația. Acuzațiile lui se referă la arestarea a patru pompieri voluntari pe care poliția locală i-a acuzat -că ar fi iscat incendii în Pădurea amazoniană pentru a stimula eforturile de strângere de fonduri ale unei organizații internaționale.

Leonardo DiCaprio a răspuns imediat acuzaţiilor. „În această perioadă de criză pentru Amazon, eu susţin oamenii din Brazilia care muncesc pentru a-şi salva moştenirea naturală şi culturală. Ei reprezintă un exemplu uimitor, impresionant şi simplu de angajament şi pasiune, care sunt necesare pentru a salva mediul înconjurător. Viitorul acestor ecosisteme de neînlocuit este în joc şi sunt mândru să fiu alături de grupurile care le protejează. Deşi merită susţinere, eu nu am finanţat organizaţiile vizate”, a scris Leonardo DiCaprio, pe Instagram.

Două organizații de mediu critică acuzațiile lui Bolsonaro

Eduardo, unul din fiii președintelui, a afirmat într-un mesaj pe Twitter că DiCaprio a donat 300.000 de dolari „organizației neguvernamentale care a dat foc Amazonului” și a acuzat grupul World Wildlife Fund (WWF) că a plătit aproximativ 13.000 de lire sterline unui ONG pentru fotografii cu incendiile de pădure din regiunea amazoniană.

Acuzațiile lansate de Bolsonaro la adresa actorului Leonardo DiCaprio au fost ridiculizate și criticate de opoziția de la Brazilia și activiști.

Global Wildlife Conservation și IUCN Species Survival Commission sunt două dintre cele mai mari organizații de mediu care activează în Amazon. Ambele ONG-uri condamnă acuzațiile lui Bolsonaro, fără să-i menționeze numele.

Articole asemanatoare
Leonardo DiCaprio
Ce a scris Leonardo DiCaprio despre „Marșul pentru Păduri”
Leonardo DiCaprio
Cum o susține Leonardo DiCaprio pe activista de mediu Greta Thunberg
will smith
Will Smith lansează o colecție de haine inspirată de serialul Fresh Prince of Bel-Air
Amazonia
Cum a ajuns pasiunea pentru articolele din piele să alimenteze incendiile din Amazonia

Comenteaza acest articol

DiCaprio, replică pentru președintele Braziliei, care-l acuză că a finanțat incendierea pădurii amazoniene

by Andreea Damian   2 min
0