Home > Lifestyle > Stiri > Dieta care te fereşte de cancerul mamar

Dieta care te fereşte de cancerul mamar

După ani de studii, o nutriţionistă americană, Mary Flynn, a elaborat o dietă despre care susţine că previne apariţia cancerului mamar.

Dr. Mary Flynn susţine că uleiul de măsline şi legumele şi fructele colorate, care conţin cantităţi mari de caroten, cerealele şi brânza ajută organismul să iasă învingător în lupta împotriva cancerului mamar. Dieta elaborată de dr. Flynn ajută la scăderea în greutate şi combate această boală.

Pentru a scădea în greutate, limita maximă de calorii este de 1.500 pe zi deoarece obezitatea este unul dintre factorii de risc care favorizează cancerul mamar.
În regimul recomandat de dr. Flynn, dulciurile nu sunt interzise, dar trebuie să conţină ingrediente sănătoase. Untul sau margarina pot fi înlocuite cu ulei de măsline, iar făina albă, cu cea integrală.
Şase ingrediente de bază
1. Amidon: şase porţii pe zi, în special cereale integrale. O porţie poate înseamnă o felie de pâine, o jumătate de covrig sau 150 g de cartofi.
2. Legume: minimum patru porţii pe zi. Le puteţi consuma ca atare sau în salate în care aţi adăugat ulei de măsline.
3. Grăsimi: patru porţii pe zi. O porţie înseamnă o lingură de ulei de măsline, un pumn de nuci, seminţe de floarea-soarelui sau 100 g de măsline.
4. Fructe: trei porţii pe zi. O porţie înseamnă un măr, un kiwi, o nectarină, o portocală sau două prune
5. Lactate: două porţii pe zi. O porţie înseamnă 250 ml lapte degresat, 25 g brânză sau 125 ml iaurt.
6. Carne: săptămânal, nu consumaţi mai mult de 340 g de carne de pui, vită sau fructe de mare. Pe lună, nu depăşiţi 170 g de carne de porc, vită sau miel.

Articole asemanatoare
cancer mamar
Nașterea prematură la 34 de săptămâni poate reduce riscul de cancer mamar?
serena williams
Serena Williams s-a dezbrăcat pentru o cauză nobilă
Devino si tu un Skinchecker!
Cancerul mamar, un flagel. Inclusiv pentru bărbaţi.

Comenteaza acest articol

Dieta care te fereşte de cancerul mamar

by   1 min
0