Tabu
Slider

Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața

dietă
Pauză alimentară. Mănâncă în contra timp. Mănânci 5 zile, apoi faci foamea două zile. În ultima perioadă se pare că toată lumea este interesată de un fel de dietă cu conținut scăzut de calorii pentru a-și îmbunătăți șansele unei vieți mai lungi, cu mai puține boli cronice.

Dar ce se întâmplă dacă puteți obține aceleași beneficii, fără a fi nevoie să mâncați mai puțin? Noile cercetări arată că limitarea alimentelor bogate în proteine, care conțin în mod natural niveluri ridicate de aminoacizi cu sulf, cum ar fi carne, produse lactate, nuci și soia, poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. Dacă cercetările viitoare o confirmă, ar putea fi un alt pas pentru o sănătate mai bună și o viață mai lungă.

„De zeci de ani s-a înțeles că dietele care limitează aminoacizii cu sulf au fost benefice pentru longevitatea la animale”, a declarat John Richie, profesor de științe ale sănătății publice la Penn State College of Medicine, într-un comunicat. „Acest studiu oferă primele dovezi epidemiologice că aportul excesiv de aminoacizi de sulf ar putea fi legat de rezultatele bolilor cronice la om”, a adăugat Richie.

În căutarea unei alte căi către fântâna tinereții, cercetătorii au explorat rolul metioninei și al cisteinei, doi dintre cei nouă aminoacizi esențiali ai corpului care conțin sulf. În studiile efectuate pe animale, se pare că se limitează alimentele bogate în aminoacizi cu sulf din dietă care întârzie îmbătrânirea și crește durata de viață. Într-un studiu inițial la șobolan, restricția de metionină de 80% a crescut durata de viață a șobolanilor cu o medie de 43%. De atunci, cercetările au duplicat acest avantaj.

Dar traducerea acestui rezultat surprinzător pentru oameni ar fi complicat. Aminoacizii de sulf joacă un rol cheie în creștere, astfel că limitarea alimentelor la șobolani a creat creaturi ciudate și mai mici, care au trăit mai mult cu mai puține boli. Evident, nu este un scenariu bun pentru oameni, chiar dacă ne-ar ajuta să trăim mult. Adesea, ceea ce funcționează cu animalele de laborator nu funcționează la om. Cu toate acestea, într-o analiză de cercetare din 2018, Richie și echipa sa au constatat că atunci când dietele pentru animale adulte erau limitate, adulții au obținut aceleași beneficii pentru sănătate, fără a fi nevoiți să întârzie creșterea.

Rezultaltele studiului au fost publicate în revista Lancet EClinical Medicine.

ARTICOLE SIMILARE

RECENZIE: lipsa feminismului din feministul Chilling Adventures of Sabrina

Dora Constantinovici

Meghan Markle, decizie importantă în privința nașterii. De secole încoace nu s-a mai întâmplat

Andreea Damian

Cel mai sexy bărbat în viață va face spectacol la butoane la Coachella

Andreea Damian

„Tomb Raider: Începutul”, cel mai așteptat film al primăverii

Andreea Damian

Aerul poluat poate provoca pierderea părului

Andreea Damian

Bilanț îngrijorător: peste 100.000 de specii sunt amenințate cu dispariția

Andreea Damian

7 comentarii

Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața – iPress.ro 12 February 2020 at 17:44

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața - Ziare pe Net 12 February 2020 at 17:56

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața | Stiripenet.ro 12 February 2020 at 17:59

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața | Cele mai noi stiri din Prahova 12 February 2020 at 19:43

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața – RomanianTV.eu 12 February 2020 at 20:40

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața » Jurnal Actualitati 13 February 2020 at 5:17

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața - Stiri Romania Si Ziare Online 13 February 2020 at 6:00

[…] Citește continuarea pe tabu.ro.  […]

Răspunde

Scrie un comentariu