Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Dilema bărbaților: cum le place femeilor, cu barbă sau fără?

Cel mai nou studiu despre „bărboși” spune că dacă o femeie aleargă mâncând pământul când vede orice creatură păroasă, nu același lucru se întâmplă și în urma impactului cu un bărbat care își poartă cu mândrie barba. Desigur, la nivel inconștient.

Natura ne-a programat în așa fel încât să fin atrași de partenerii care își arată sau își expun calitățile cele mai masculine și feminine pe care le au pentru reproducere. În cazul unui bărbat, asta are de-a face cu orice este legat de testosteron – să fie mai înalt, cu mușchi și păr pe față.

Un studiu din 2013 a examinat ce fel de barbă trebuie să poarte un domn pentru ca femeile să-l considere atractiv. Aflați că femeile îi văd pe bărbații care poartă cioc extrem de sexy. La polul opus, mai puțin atractivi sunt cei cu barbă neîngrijită, barbă exagerat de mare sau, evident, cei fără barbă, proaspăt rași.

În noul studiu, publicat marți în jurnalul Royal Science Open Science, bărbații cu aspect mai masculin și ceu cu barbă au fost considerați mai atractivi decât cei cu aspect mai feminin sau rași. Acest lucru este valabil indiferent dacă femeia căuta o relație pe termen scurt sau pe termen lung. De fapt, bărbații cu trăsături masculine, cum ar fi un maxilar proeminent și frunte lată, care aveau barbă, erau considerați mai atractivi pentru ambele tipuri de relații.

Dar când dezgustul nostru înnăscut față de creaturile mici – cum ar fi insectele, a fost luat în considerare în ecuație, lucrurile s-au schimbat. Studiul a descoperit că femeile care exprimau un nivel mai ridicat de dezgust față de paraziți și alți agenți patogeni erau mai susceptibili să considere barba unui bărbat ca fiind neatractivă. În teoria evolutivă, acest lucru ar putea avea sens. Se crede că oamenii au evoluat pentru a avea mai puțin păr pe corp, pentru că a diminuat riscul de a prolifera paraziții purtători de boli.

Astăzi, sondajele arată pieptul fără păr este preferat în rândul femeilor din SUA, China, Noua Zeelandă, Finlanda, Brazilia, Slovacia, Cehoslovacia și Turcia (dar nu și în rândul femeilor din Marea Britanie și Camerun). Totuși, cercetările din zonă sunt ambigue. Studiile au arătat că, dacă o femeie crește cu un tată care are barbă, este mai probabil să găsească barba atractivă; femeile care sunt în relații actuale cu bărbați care au păr facial tind, de asemenea, să le placă mai mult.

ARTICOLE SIMILARE

Irina Shayk, prima reacție în contextul războiului din Ucraina. Ce mesaj are rusoaica

Andreea Damian

Împăcarea momentului! Jennifer Aniston și Brad Pitt formează din nou un cuplu

Andreea Damian

Adamari Lopez, celebra actriță de telenovele, de nerecunoscut. FOTO

Andreea Damian

Trucuri simple pentru a reduce cearcănele și pungile de sub ochi

Andreea Damian

Revista Playboy se închide după 66 de ani de la prima apariție

Andreea Damian

Cum arată și cu ce se ocupă soția medicului Valeriu Gheorghiță

Andreea Damian

Scrie un comentariu