Home > Lifestyle > Din cauza lui Horia Moculescu, fetele de la Andre nu pot primi doua milioane de euro!

Din cauza lui Horia Moculescu, fetele de la Andre nu pot primi doua milioane de euro!

O comisie din care a facut parte si compozitorul Horia Moculescu a decis in 2002 ca melodia trupei Andre, “Noapte de vis” (“Mosule, ce tanar esti!”) este un plagiat.

In august 2002, UCMR – ADA (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturi de Autor) a fost sesizata de Biroul “Drepturi de autor” din cadrul Inspectoratului General al Politiei, in legatura cu mai multe melodii suspectate ca ar fi plagiate dupa piese din repertoriul international.
S-a infiintat o comisie, formata din compozitorii Viorel Gavrila si Horia Moculescu si textierul Eugen Rotaru, care a decis ca melodia trupei Andre, “Noapte de vis” este un plagiat dupa o piesa greceasca: “In cazul “Noapte de vis” (“Mosule, ce tinar esti!”) – versiune romaneasca, Andre, si “Izitas” – Kathy Garby “nu este vorba despre o simpla asemanare, ci de un plagiat voluntar si condamnabil, avind in vedere succesul nemeritat al autorilor acestui furt”, a comunicat comisia.

De atunci, trupa Andre nu a mai primit drepturi de autor pentru aceasta piesa. In 2012, Andreea Balan si Andreea Antonescu, impreuna cu Sandel Balan, impresarul trupei si casa de discuri Roton, au dat in judecata UCMR-ADA, care a incasat banii din difuzarea piesei la radio, televiziuni si cluburi, suma estimata ridicandu-se, spun surse judecatoresti, la 2 milioane de euro! Procesul este in derulare, iar fetele de la Andre spera sa castige, mai ales ca au facut rost de o declaratie a compozitorului grec Kostas Tournas, dupa care ar fi plagiat piesa, care ar sustine ca asemanarile dintre piese sunt involuntare si nu reprezinta un plagiat.

Articole asemanatoare
Ed Sheeran dat în judecată pentru că ar fi copiat bucăți din Let’s Get It On
melania trump
Melania Trump, noi acuzații de plagiat după lansarea campaniei „Be Best”
Colectia MAIDANA: Dana Budeanu, Smiley si Alex Velea acuzati de plagiat!
MAIDANA – de unde s-au inspirat: Galerie FOTO!

Loading...

Comenteaza acest articol

Din cauza lui Horia Moculescu, fetele de la Andre nu pot primi doua milioane de euro!

by   1 min
0