Home > Agenda > Directorul Amazon obligat de angajați să lupte împotriva schimbărilor climatice

Directorul Amazon obligat de angajați să lupte împotriva schimbărilor climatice

Directorul Amazon, Jeff Bezos s-a angajat să transforme compania și să îndeplinească obiectivele acordului climatic de la Paris până în 2040.

Peste 15.000 de angajați ai Amazon s-au angajat să organizeze un protest „de urgență” împotriva recordului de pericol asupra mediului al companiei, azi, 20 septembrie 2019.

 

Aceasta va fi prima întâlnire a personalului de la sediul Amazon Seattle. Organizatorii au salutat promisiunea directorului Bezos, dar spun că el nu face suficient de multe eforturi pentru a transforma compania într-o companie curată. Bezos a spus că speră să facă în așa fel încât Amazon să obțină neutralitatea în materie de emisii de carbon cu 10 ani mai devreme decât se aștepta.

În cadrul unei conferințe de presă de la Washington, el a anunțat lansarea unui angajament climatic la care orice companie se poate înscrie. Scopul său este să îndeplinească țintele stabilite în acordul de la Paris până în 2040, cu 10 ani mai devreme decât a fost specificat. Pentru a-și îndeplini angajamentul, Amazon a declarat că a comandat 100.000 de vehicule cu livrare electrică pentru a reduce consumul de combustibil. Prima va intra în serviciu în anul 2021.

Protestul de azi este doar unul dintre numeroasele proteste pe care angajații Amazon le-au organizat în ultimele câteva luni. În iulie, mii de lucrători Amazon au organizat proteste în legătură cu condițiile de plată și de muncă la gigantul de retail online. Întreruperea a fost cronometrată să coincidă cu Prime Day, când Amazon oferă reduceri și promoții.

În plus, cu abia o săptămână în urmă, lanțul alimentar Whole Foods, deținut de compania Amazon a anunțat că  va reduce asigurările medicale pentru sute de angajați care lucrează part-time. Decizia, potrivit companiei, ar fi fost luată „pentru a răspunde mai bine nevoilor afacerii noastre și pentru a crea un model de planificare mai echitabil și eficient”, a declarat pentru un purtător de cuvânt al Whole Foods. Amazon a achiziționat Whole Foods în 2017 iar lanțul alimentar angajează în prezent aproximativ 95.000 de oameni. Pe de altă parte, Amazon a ajuns la o valoare de aproape 910 miliarde de dolari, ceea ce o face a fi cea de-a treia companie cea mai valoroasă de pe planetă după Apple și Microsoft.

Articole asemanatoare
miliardari
Cum arătau cei mai faimosi miliardari înainte de a deveni bogați
Bănuieli că telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost „spart” de prințul saudit Mohammed bin Salman
Amazon
Angajați Amazon, amenințați cu concedierea după ce au vorbit despre probleme de mediu
Mukesh Ambani: cel mai bogat om din Asia vrea să bată Amazonul lui Bezos

Comenteaza acest articol

Directorul Amazon obligat de angajați să lupte împotriva schimbărilor climatice

by realitatea   1 min
0