Tabu
Image default
LIFESTYLE

Disciplina în timpul mesei scapă copiii de astm și obezitate

Regulile din timpul mesei sunt extrem de benefice pentru copii. Un studiu efectuat recent a scos la iveală că regulile respectate cu strictețe de copii atunci când mănâncă îi pot scuti pe aceștia de complicații atunci când ajung la maturitate.

Cele mai simple lucruri care pot fi făcute în acest sens sunt sunt interzicerea, de către părinți, a folosirii telefoanelor mobile și a privitului la televizor în timpul mesei. Disciplina în timpul mesei reduce nivelul crizelor de astm și previne obezitatea.

Doctor Barbara Fiese, directoarea Centrului de Rezistență Familială din cadrul Universității din Illinois, unde a fost făcut studiul, a declarat: "În cadrul familiilor unde există disciplină la masă simptomele astmului nu sunt niciodată la fel de severe ca în celelalte cazuri, iar copiii pot să își administreze și singuri medicamentul în cazul unei crize. Mai mult, copiii din aceste familii nu sunt la fel de îngrijorați de faptul că suferă de astm și sunt mult mai deschiși către activități școlare și extrașcolare!".

Studiul a fost făcut pe 200 de familii, cu copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, care au fost filmate și monitorizate în timpul meselor principale ale zilei. "O masă luată corect aduce foarte multe beneficii pentru un copil. Reduce riscul ca acesta să devină dependent de droguri sau alcool, cel al disfuncțiilor digestive sau cel de a ajunge la obezitate!", a mai spus Fiese.

ARTICOLE SIMILARE

Vedetele NU arată ca-n REVISTE. Cat de banale sunt în viaţa REALĂ

realitatea

Carmen Bruma, gravida in cinci luni, cu burtica la vedere! “Chiar esti insarcinata sau e vreo gluma?”

Cum a slăbit Ileana Badiu 10 kilograme. Acum are 56 kg si o talie de viespe

Cum arata Nicoleta Luciu in urma cu 14 ani!

Sapte aspecte pe care orice mamica responsabila ar trebui sa le stie in legatura cu scaunele auto pentru copii

realitatea

Campari aniversează 150 de ani cu etichete arty

realitatea

Scrie un comentariu