Tabu
Image default
LIFESTYLE

Disciplina în timpul mesei scapă copiii de astm și obezitate

Regulile din timpul mesei sunt extrem de benefice pentru copii. Un studiu efectuat recent a scos la iveală că regulile respectate cu strictețe de copii atunci când mănâncă îi pot scuti pe aceștia de complicații atunci când ajung la maturitate.

Cele mai simple lucruri care pot fi făcute în acest sens sunt sunt interzicerea, de către părinți, a folosirii telefoanelor mobile și a privitului la televizor în timpul mesei. Disciplina în timpul mesei reduce nivelul crizelor de astm și previne obezitatea.

Doctor Barbara Fiese, directoarea Centrului de Rezistență Familială din cadrul Universității din Illinois, unde a fost făcut studiul, a declarat: "În cadrul familiilor unde există disciplină la masă simptomele astmului nu sunt niciodată la fel de severe ca în celelalte cazuri, iar copiii pot să își administreze și singuri medicamentul în cazul unei crize. Mai mult, copiii din aceste familii nu sunt la fel de îngrijorați de faptul că suferă de astm și sunt mult mai deschiși către activități școlare și extrașcolare!".

Studiul a fost făcut pe 200 de familii, cu copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, care au fost filmate și monitorizate în timpul meselor principale ale zilei. "O masă luată corect aduce foarte multe beneficii pentru un copil. Reduce riscul ca acesta să devină dependent de droguri sau alcool, cel al disfuncțiilor digestive sau cel de a ajunge la obezitate!", a mai spus Fiese.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul incredibil pentru care Bianca a plecat in Dubai!

Cum sa fii cea mai buna prietena a unui barbat

realitatea

Incredibil! Cel mai bătrân om din lume are 179 de ani?

Aceste clişee ne dor: Las’ că ştii tu!

O femeie a câștigat Cursa Transcontinentală 2019

Andreea Damian

Dieta cu ajutorul căreia Elena Udrea a slăbit 12 kg în 2 luni

realitatea

Scrie un comentariu